Recept

Újhagymás-hajdinás tócsni – egy igazán egészséges reggeli

Újhagymás-hajdinás tócsni – egy igazán egészséges reggeli

A sokatok által ismert tócsni, nem csak burgonyából készülhet. Ez az újhagymás-hajdinás változat legalább annyira jó, mint az eredeti recept, ráadásul nagyon egészséges is. Ha valami igazán tartalmas és különleges reggelire vágytok, készítsétek el ezt a receptet!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Újhagymás-hajdinás tócsni

Hozzávalók:

  • olaj a sütéshez
  • 1 evőkanál liszt
  • 65 g hajdina
  • 170 ml viz
  • 1 darab nagy tojás
  • 1 darab krumpli reszelve
  • 1 fej fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál curry por
  • 1 teáskanál piros paprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 szál újhagyma, vékony karikákra vágva
  • 1/2 fej lila hagyma, apróra vágva

Elkészítés:

1. A hajdinát öblítsük le, majd kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt tegyük fel főni. Amikor felforrt a víz, vegyük vissza, csak enyhén gyöngyözzön, majd letakarva, 20 percen keresztül főzzük. Amikor kész, vegyük le a tetejét és kavarjuk át. Várjuk meg, míg langyos lesz.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a langyos hajdinát, a krumplit, a tojást, a lila hagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot, a curry-t, az újhagymát, a piros paprikát és a lisztet.

3. Hevítsük fel a serpenyőt, majd tegyük bele az olajat. A hajdinás keverékből, formázzunk gombócokat, hogy összetömörödjenek a hozzávalók benne. Majd laposítsuk szét lepényszerűre úgy, hogy nagyjából 4-5 cm átmérőjű tócsnikat kapjunk. Tálaláskor tejföllel és felkarikázott újhagymával díszítsük.

Tipp:
Ha nem szeretnénk, hogy a krumpli megbarnuljon, akkor miután lereszeltük, tegyük citromos vízbe addig, amíg nem használjuk fel. Majd a vízből kivéve, szárítsuk meg, mielőtt olajba tesszük.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Sabrina Carpenternek és Katalin hercegnének talán nincs túl sok közös vonása, de egyvalamiben mégis egy húron pendülnek: mindketten magukévá tették a 2025-ös tél egyik csendes, ám annál erősebb...
Lifestyle
A Szűznek ma érdemes odafigyelnie az apró jelekre, mert igazi kincsre bukkanhat! Napi horoszkóp.
Sztárok
A Daisy Jones and The Six sztárja őszintén beszél arról, hogyan formálták életét a családi tragédiák, különösen édesanyja, Lisa Marie Presley és bátyja, Benjamin Keough elvesztése.
Sztárok
Robert Pattinson ritkán nyílik meg a magánéletéről, de most kivételt tett.
Utazás
A budapesti tetőbárok között van egy hely, amely nemcsak a panorámájával, hanem a hangulatával is képes elvarázsolni: a Selva Skybar. Egy modern, dzsungelbe oltott városi menedék, ahol a Duna fölött...
Lifestyle
Egy kutatás állítja, hogy létezik egy teljesen hétköznapi tárgy, amely bizonyíthatóan képes csillapítani a gyerekek karácsonyi izgatottságát – és szinte minden otthonban megtalálható.