Kapros-fetasajtos cukkini saláta

Ebben a tavaszi szikrázó napsütésben mi sem lehetne jobb, mint egy üdítő cukkini saláta, friss kaporral és jó sok fetasajttal! Igazi tavaszi finomság. Próbáljátok ki ti is!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Kapros-fetasajtos cukkini saláta

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab nagy cukkini
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 evőkanál citrom leve
  • 600 g feta sajt
  • só, bors
  • 1 teáskanál méz

Elkészítés:

1. A cukkinit megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, majd a kaprot apróra vágjuk és hozzáadjuk.

2. Az olívaolajat, a frissen facsart citrom levében elkevert 2 csipet sóval és borssal összekeverjük, majd a zöldségmixhez adjuk. 10 percig állni hagyjuk. Ha túl savanyúnak találjuk, ízlés szerint mézzel édesítjük.

3. Tálaláskor a felkockázott feta sajttal összekeverjük.

Tipp:
Fontos, hogy a dresszing összekeverésekor a lépések sorrendjét betartsuk és mindig üvegfalú edényt használjunk az elkészítéshez. Először a citrom levét összekeverjük sóval-borssal, majd lassan hozzáadjuk az olajat. Az üveg edénybe folytonos rázás mellett elvegyül az olaj a citrommal.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!