Íme, egy ínycsiklandó, húsos falat: Malac muffin burgonyapüré habbal

Ki mondta, hogy a muffin csak desszert lehet? Most egy malacos változatot készítettem, ami a gyerekeim nagy kedvence lett.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Malac muffin burgonyapüré habbal

Hozzávalók:

A mini, húsos muffinhoz:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 45 dkg darált sertéscomb
  • 1 tojás
  • 2 ek mustár
  • 1 ek friss kakukkfű
  • só, bors
  • ½ ek oregánó
  • 15 g zsemlemorzsa
  • 30 ml tej
  • 60 ml sűrített paradicsom

A krumplipüréhez:

  • 0,5 kg burgonya (megpucolva)
  • vaj
  • 1/4 zellergumó (megpucolva)

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben, olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst a tojással, a mustárral, a kakukkfűvel, az oregánóval, a zsemlemorzsával, a tejjel és a paradicsomszósszal, majd hozzákeverjük a megpárolt hagymát is. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A húsos alapot a kivajazott muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 185 fokon, 30 percig sütjük
  4. Elkészítjük a burgonyapürét. A vízben megfőtt burgonyákat és a zellergumót krumplinyomóval összetörjük, majd vajjal és tejszínnel összekeverjük, hogy krémesebb legyen. Sózzuk a végén. Csillagcsővéggel ellátott habzsákokba tesszük és a húsos muffinok tetejére nyomjuk.
  5. Koktélparadicsomból virág formát vágunk és azzal díszítjük.
Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!