Íme, egy ínycsiklandó, húsos falat: Malac muffin burgonyapüré habbal
Ki mondta, hogy a muffin csak desszert lehet? Most egy malacos változatot készítettem, ami a gyerekeim nagy kedvence lett.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Malac muffin burgonyapüré habbal
Hozzávalók:
A mini, húsos muffinhoz:
- 1 ek. olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 45 dkg darált sertéscomb
- 1 tojás
- 2 ek mustár
- 1 ek friss kakukkfű
- só, bors
- ½ ek oregánó
- 15 g zsemlemorzsa
- 30 ml tej
- 60 ml sűrített paradicsom
A krumplipüréhez:
- 0,5 kg burgonya (megpucolva)
- vaj
- 1/4 zellergumó (megpucolva)
- só
Elkészítés:
- Egy serpenyőben, olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.
- Egy tálban összekeverjük a darált húst a tojással, a mustárral, a kakukkfűvel, az oregánóval, a zsemlemorzsával, a tejjel és a paradicsomszósszal, majd hozzákeverjük a megpárolt hagymát is. Sózzuk, borsozzuk.
- A húsos alapot a kivajazott muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 185 fokon, 30 percig sütjük
- Elkészítjük a burgonyapürét. A vízben megfőtt burgonyákat és a zellergumót krumplinyomóval összetörjük, majd vajjal és tejszínnel összekeverjük, hogy krémesebb legyen. Sózzuk a végén. Csillagcsővéggel ellátott habzsákokba tesszük és a húsos muffinok tetejére nyomjuk.
- Koktélparadicsomból virág formát vágunk és azzal díszítjük.