Édesburgonya nachos: kevesebb kalória, több élvezet

Ragad, nyúlik, ropogós... Kicsit csípős, nagyon sajtos... Ez az én házi készítésű édesburgonya nachosom, amit avokádóval és sok-sok csirkehússal tálaltam. Ha barátokat hívtok vendégségbe, vagy egy otthoni filmnézős estét terveztek, akkor mindenképp készítsétek el. Persze a salsával, aminek a receptjét szintén megtaláljátok itt!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Édesburgonya nachos
Hozzávalók - A nachoshoz
- 2 db édesburgonya
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt fokhagymapor
- 1db csirkemellfilé
- 60 g vegyes bab
- 20 dkg kukorica
- 1 jalapeno
- 60 g reszelt sajt
- 1 avokádó
- 3 szál újhagyma
A salsához
- 3 db paradicsom
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- chili paprika ízlés szerint
- 1 lime
- friss koriander
- 1 jalapeno
- 5 ek ketchup
Elkészítés
1. Az édesburgonyát héjastul karikára vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a pirospaprikát és a fokhagymaport, majd a burgonya karikákat a pácban és egy tepsire rakjuk sorban.
2. A csirkemellet egészben hagyjuk, egy másik tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk fokhagymaporral, pirospaprikával, sóval és borssal, majd egy sütőpapírba alaposan becsomagoljuk. Így sütjük puhára 200 fokon 20-25 perc alatt a burgonyával együtt.
3. A salsához a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk és egy aprítógépben pürésítjük a vöröshagymával, fokhagymával, chili paprikával, fél lime levével, friss korianderrel és egy kevés jalapenoval. A végén sózzuk, majd elkeverjük egy kevés ketchuppal.
4. A csirkehúst villával feltépkedjük. Egy serpenyőbe rétegezzük a nachost. Egy sor édesburgonya, 1 sor csirkemell, 1 sor bab a kukoricával, majd megszórjuk egy kevés jalapenoval. A legvégén megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokon 5 perc alatt megpirítjuk. A salsával, avokádóval, apróra vágott újhagymával, jalapenoval és chilivel tálaljuk.