Cukormentes pudingvariációk nyárra

Valószínűleg mindenki készített már pudingot otthon, ám gyakran a zacskós változatát választjuk, az egyszerűség kedvéért. Ám nem vagyunk tisztában azzal, mennyi finomított cukrot, adalékanyagot tartalmaznak ezek a termékek. Most megmutatom, hogyan lehet finom és cukormentes pudingot készíteni, ugyanannyi energia ráfordításával.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Barackos-kókuszos tápióka puding
Hozzávalók
- 650 ml kókusztej
- 120 gr tápiókagyöngy
- 3 ek. méz
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- csipet só
- 200 ml baracklé
- 3 csillagánizs
- 10 gr étkezési keményítő
- 20 ml baracklikőr (helyettesíthető: baracklével)
- 2 érett őszibarack vagy 4 érett sárgabarack
Elkészítés:
- A kókusztejet forraljuk fel egy edényben, a tápiókát tegyük bele, és habverővel keverjük össze.
- Adjuk hozzá a mézet és hagyjuk 5-8 percig lassú tűzön főni. A vaníliarúd belsejét kaparjuk ki és adjuk hozzá a tápiókás tejhez. Mehet bele egy csipet só is. A puding akkor kész, ha a tápiókagyöngy kívül még roppanós, belül pedig puha, zselészerű. Töltsük poharakba.
- A baracklevet forraljuk fel a csillagánizzsal és a cukorral. Az étkezési keményítőt keverjük össze a likőrrel és sűrítsük be vele a baracklevet. A barackokat nagy szeletekre vágjuk fel és tegyük a besűrített baracklébe. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül kanalazzuk a pudingra és tálaljuk.