Recept

Csípős-savanyú rákleves citromfűvel és galanga gyökérrel

Ha egy kis egzotikus ételre vágytok ebben a szürke téli időben, próbáljátok ki ezt az ázsiai levest, aminek a receptjét egyenesen Thaiföldről hoztam. Előre szólok, fantasztikus ízélményt tartogat!

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Csípős-savanyú rákleves citromfűvel és galanga gyökérrel

Hozzávalók:

  • 9,5 dl zöldség alaplé
  • 2 szár friss citromfű (a gyökér legvégét távolitsuk el, majd vágjuk 1cm-es darabokra)
  • 3 vékony szelet friss galanga gyökér (összetörve)
  • 3 db friss kaffir lime levél vagy 4 db szárított, összetépkedve
  • 1 ek halszósz
  • 1 ek lime- vagy citromlé
  • 2 tk chili paszta
  • 3 ek. Sűrű kókusztej
  • 150 gr garnéla rák
  • 1-2 db friss thai chili paprika egészben, vagy 2 db közepes méretű jalapeno hosszában felvágva fél cm-es csíkokra
  • fél fej salotta hagyma (fél cm-es csíkokra vágva)
  • 450 gr konzerv bocskoros gomba (átöblítve, lecsöpögtetve)
  • 1 db kis érett paradicsom (fél cm-es kockákra vágva)
  • 1 db kisebb lime leve
  • 2 szál friss koriander
  • 1 csipet cukor

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábasban forraljuk fel az alaplevet.

Tegyük bele a citromfüvet, a galanga gyökeret,a lime levelet (1 ek.), a halszószt, a cukrot és a rákot. Forraljuk fel és főzzük 3 percig.

Adjuk hozzá a chilli pasztát és a gombát. Forraljuk még 2 percig, amíg a rák elkészül. Adjuk hozzá a chilli paprikát és a paradicsomot, majd vegyük le a főzőlapról.

Facsarjuk ki 1 db lime levét és öntsük hozzá a leveshez. Ízesítsük további halszósszal, ha szükséges.Végül tálaláskor kor

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Csípős-savanyú rákleves citromfűvel és galanga gyökérrel

Hozzávalók:

  • 9,5 dl zöldség alaplé
  • 2 szár friss citromfű (a gyökér legvégét távolitsuk el, majd vágjuk 1cm-es darabokra)
  • 3 vékony szelet friss galanga gyökér (összetörve)
  • 3 db friss kaffir lime levél vagy 4 db szárított, összetépkedve
  • 1 ek halszósz
  • 1 ek lime- vagy citromlé
  • 2 tk chili paszta
  • 3 ek. Sűrű kókusztej
  • 150 gr garnéla rák
  • 1-2 db friss thai chili paprika egészben, vagy 2 db közepes méretű jalapeno hosszában felvágva fél cm-es csíkokra
  • fél fej salotta hagyma (fél cm-es csíkokra vágva)
  • 450 gr konzerv bocskoros gomba (átöblítve, lecsöpögtetve)
  • 1 db kis érett paradicsom (fél cm-es kockákra vágva)
  • 1 db kisebb lime leve
  • 2 szál friss koriander
  • 1 csipet cukor

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábasban forraljuk fel az alaplevet.

Tegyük bele a citromfüvet, a galanga gyökeret,a lime levelet (1 ek.), a halszószt, a cukrot és a rákot. Forraljuk fel és főzzük 3 percig.

Adjuk hozzá a chilli pasztát és a gombát. Forraljuk még 2 percig, amíg a rák elkészül. Adjuk hozzá a chilli paprikát és a paradicsomot, majd vegyük le a főzőlapról.

Facsarjuk ki 1 db lime levét és öntsük hozzá a leveshez. Ízesítsük további halszósszal, ha szükséges.Végül tálaláskor korianderrel és hagymával díszítsük.

Még két mennyei receptért kattints a következő oldalra!

Fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.