Lifestyle

Babona ide vagy oda, nem köpném le a gyerekem

Se kézen, se lábon nincs piros szalag

Miért van piros masni a kiságyon és piros szalag a babakézen? Valami új divat? Vagy netán egy babona, amiről már-már azt hisszük, nincs is? De, van. Engem is kértek már számon miatta, sőt, nemrégiben egy anyuka is azt kérdezte: „Mit csináljak, hogy a pici babámat ne verjék szemmel?” Hát, van rá megoldás. Nem is akármilyenek…

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Lölőn kereste a pirosat

Úgy két hónapos lehetett Lölő, amikor egy testes középkorú asszony elépenderült, a felmosója nyelét a hóna alá vágta, benézett a babakocsiba, majd rám kikerekedett szemmel: „Nincs piros a gyereken?” Egy pillanatra kb. úgy éreztem magam, mintha kihallgatáson lennék (bár ilyet még csak a filmekben láttam). Most mi a jó? Ha azt mondom, igen, vagy, ha azt, hogy nem?! De mielőtt annyit mondhattam volna, hogy ööö, addigra már olyan hangerővel osztotta a tanácsait, hogy Lölőt egy picit hátrébb is toltam. Mint megtudtam, ha Lölőn nincs piros ruhadarab, nagy a baj, mert szemmel verhetik. Mondjuk, a legjobb lenne egy piros kis szalag a kezén, amely viselésével elkerülhetők a rosszak. Ahelyett, hogy én, hülye, modern anyuka, elmagyaráztam volna neki, hogy igazából azért sincs semmilyen szalag Lölő kezén, mert mondjuk, baleset- és fulladásveszélyes, csak hallgattam és ittam a szavait.

Őszintén kíváncsi voltam, meddig jutunk. Aztán beszélt az összenőtt szemöldökű emberekről, akik nagyon veszélyesek ebből a szempontból, mert ők a tipikus szemmel verők. Még jó, hogy volt annyi lélekjelenlétem, hogy gyorsan eltakartam a sajátomat, nehogy észrevegye, hogy nincs kiszedve. Egy szó, mint száz, egyszerre nagyjából kétszáz feltett kérdéssel és legalább öt tanáccsal többel tértem haza, mint egy átlagos napon. (A 13+1 idegesítő kérdés már eszembe sem jutott.) Miután arra kért (dehogy kért, felszólított), hogy gondoljam végig, amiket mondott, hazáig megtettem. De végül mégsem kötöttem piros szalagot sem az ágyra, sem Lölő pelenkájára, sem a karjára, ráadásul ezek után még látogatókat is fogadtunk. Jut eszembe, meg sem néztem a szemöldöküket!

Félre ne érts, nem szeretnék én gúnyt űzni az egészből, de a mamiknak van az elején épp elég parája ezek nélkül is. Sőt, a fekete macskákat is csípem amúgy, csak ne jöjjenek annyira közel!

Na, szóval, idáig tart az én szemmel verős sztorim…

Már el is felejtettem, de amit a múlt héten láttam, na, az eszembe juttatta megint…

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.