Almási Kitti válaszol: Mit tegyek, ha a randipartnerem nem érdeklődik irántam?

Dr. Almási Kitti ezen a héten egy izgalmas párkeresési kérdéssel foglalkozik.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az entortenetem@femcafe.hu emailcímre várjuk!

Mit tegyek, ha a randipartnerem nem érdeklődik irántam?

A Femcafe szakértője gyakran találkozik olyan problémákkal, amelyek az ismerkedési fázishoz kapcsolódnak. A mai kérdést egy fiatal lány írta, aki randizni kezdett, de túlságosan egyoldalúnak érzi a kialakult viszonyt.

A szakértő szerint ebben az esetben elsőként a saját hozzáállásunkat kell megvizsgálnunk: kellően nyitottak vagyunk-e, tudunk-e kapcsolódni a másikhoz?

"Amikor egy ismerkedési szituációban vagyunk, mindenki kiszolgáltatottnak érzi magát. Ilyenkor mindenki próbálja a lehető legjobb színben feltüntetni magát, és úgy kezelni a helyzetet, hogy a lehető legjobb kép alakuljon ki róla." - mondja a klinikai szakpszichológus.

Dr. Almási Kitti legújabb videójában egy gyakori párkapcsolati problémáról, a féltékenységről beszél.

Leadfotó, kép: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!