Ez az a pont, ahol mindegyik új kapcsolatodat elronthatod

Sokszor túl szigorúak vagyunk önmagunkkal szemben és marcangoljuk magunkat jelentéktelen dolgok miatt. Van, hogy furcsán lezárult kapcsolatok miatt van lelkiismeret-furdalásunk. Miért várunk el magunktól hibátlan viselkedést valamennyi helyzetben és hogyan kezeljük ezt a problémát? Ezekben a kérdésekben segít Dr. Almási Kitti bejegyzése.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az entortenetem@femcafe.hu emailcímre várjuk!

Ne tökéletes akarj lenni

Gyakran előfordul, hogy úgy érezzük, nem tudtunk megfelelően lereagálni egy helyzetet, emiatt sokszor marcangoljuk önmagunkat. A Femcafe szakértője szerint ilyen esetben nem létezik általános megoldás, hiszen minden eset más és más. Ezért érdemes visszaidézni azokat a helyzeteket, amelyekkel kapcsolatban bűntudatot érzünk, és megfejteni, mi lehet a rossz érzés valódi oka.

Az elismert klinikai szakpszichológus videójában a bonyolult vagy méltatlanul lezárult emberi kapcsolatok kezelésében is segít.

Dr. Almási Kitti ezen a héten a szerelmi csalódások feldolgozásában segít.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!