Almási Kitti válaszol: Hogyan lépjek túl azon, hogy a szüleim nem törődtek velem?

Olvasónk úgy érzi, gyerekként nem kapott elég szeretet, ezért felnőttként is magányos, elhidegült. Ebben kér segítséget.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk! A kiválasztott leveleket név nélkül/álnévvel ellátva, változtatás nélkül közöljük.

Sosem kaptam szeretetet otthonról

"Kedves Kitti!

Az lenne a kérdésem, hogy mit tud tenni az a valaki -egyébként szerintem sajnos nagyon sok ilyen ember él a világban-, akit gyerek korában nem úgy szerettek a szülei, ahogy azt az ő személyisége igényelte volna. Nem is feltétlenül bántalmazó kapcsolatra gondolok, egy normál gyerekkorra, de olyanra, amiből hiányzott a valódi szeretet. Nem volt ölelés, nem volt sose dicséret, nem voltak mély beszélgetések. Emiatt az ember felnőttként is a szíve mélyén nagyon magányos és szeretéhes tud lenni, még ha van családja, gyerekei, normális élete.

Mit lehet tenni szerinted ezzel a magányosság érzéssel, örök szeretéhséggel, amit az ember próbál eltitkolni? Ez a seb hogyan gyógyítható? Ez nyilán kihat az emberi kapcsolatokra is. Köszönöm. Sok sikert kívánok továbbra is!

Üdvözlettel,

Klára"

Olvasónk nem találja a közös nevezőt a korabeli lányokkal és nem érzi úgy, hogy férfikéne tekintenének rá. Ebben kér segítséget.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Gondoltad volna, hogy a tésztafőzés folyamatát simán felgyorsíthatod, és ehhez csupán egy apróságon kell változtatnod a bevett rutinodban? Nos, cikkünkben most elárulhatod, mi a szupergyors...
Fashion&Beauty
Lara Flynn Boyle fontos szerepet játszott a nyolcvanas évek kultsorozatában, a legendás Twin Peaksben, és a Men in Blackben is feltűnt, később azonban már inkább hátborzongató fizikai átalakulása, és...
Utazás
A korábban Amazon néven ismert hajó már első útján balszerencsésnek bizonyult, hiszen életét vesztette a kapitány. 1867-ben zátonyra futott, de új tulajdonosai megjavíttatták, és Mary Celeste néven...