Lifestyle

Almási Kitti válaszol: Hogyan bízzak meg egy új partnerben, ha korábban megcsaltak?

Dr. Almási Kitti ezen a héten a szerelmi csalódások feldolgozásában segít.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk!

Hogyan bízzak meg egy új partnerben, ha korábban megcsaltak?

Nehéz félelmek nélkül belevágni egy új kapcsolatba, ha korábbi partnerünkben nagyot csalódtunk - mondja az elismert klinikai szakpszichológus. Egy-egy érzelmi megrázkódtatás után ugyanis sokkal kiélezettebbek leszünk a hasonló helyzetekre. A Femcafe szakértője szerint ilyenkor könnyen építünk magunk köré falakat, ami megakadályozza, hogy boldogok legyünk az új párkapcsolatban.

"Gyakran előfordul, hogy a figyelmünk arra irányul, ami a múltban fájdalmat okozott. Emiatt egy új kapcsolat nem a jót jelenti, hanem sokkal inkább a fájdalmat és a veszély érzését erősíti fel bennünk." - mondja a szakértő.

Dr. Almási Kitti legújabb videójában egy gyakori párkapcsolati problémáról, a féltékenységről beszél.

Leadfotó, kép: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!