Almási Kitti válaszol: Miért csak akkor teszünk egy kapcsolatért, amikor már veszni látszik?

A Femcafe szakértője ezúttal egy gyakori párkapcsolati problémát feszeget.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk!

Miért csak akkor teszünk egy kapcsolatért, amikor már veszni látszik?

Az élet sok területére igaz, hogy addig nem becsülünk meg dolgokat, ameddig azok egyértelműnek tűnnek. Szinte mindenki hallott már ilyen párkapcsolatról is. Előfordul, hogy az egyik fél sokáig nem fektet energiát a párkapcsolatba, és nem törődik megfelelően partnerével, krízishelyzetben viszont hirtelen bármit megtenne érte.

Mi lehet az oka ennek? Miért nem gondolkodunk előre? Miért van az, hogy hirtelen mindent meg szeretnénk adni, ami korábban eszünkbe sem jutott? Az elismert klinikai szakpszichológus a többi között ezekre a kérdésekre is keresi a választ.

"Gyakran azért kezd el valaki egy krízisidőszakban megadni mindent a másiknak, mert magához a helyzethez ragaszkodik." - mondja a szakértő.

A Femcafe szakértője, Dr. Almási Kitti egy újabb olvasói levélre reflektál eheti videójában.

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Sztárok
Udvaros Dorottya modellként tűnt fel a 2024-es párizsi olimpia formaruha bemutatóján. A Femcafe interjút is csinált vele, ahol természetesen megkérdeztük, milyen hatással van rá az, hogy távoznia...
Sztárok
Harry fia, Archie herceg a mai napon ünnepelte ötödik születésnapját, ennek alkalmából pedig Károly állítólag úgy döntött, hogy küld unokájának egy szerény, de annál kedvesebb ajándékot.
Lifestyle
A Gólkirályság 2023-ban indult magyar vígjátéksorozat, amit Kapitány Iván álmodott meg. A női edző azonban már a valóságban sem elképzelhetetlen egy férfiakból álló csapatnál.