Almási Kitti válaszol: Segítség, mindenkit ellökök magamtól!

Olvasónk nem egy szerelmi csalódáson van túl, emiatt nagyon fél közel engedni magához bárkit is. Ebben kér segítséget.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk! A kiválasztott leveleket név nélkül/álnévvel ellátva, változtatás nélkül közöljük.

Nagyon félek közel engedni magamhoz bárkit is

"Üdvözlöm!

Nagyon szeretem a videóit, mindig figyelemmel kísérem őket. Remélem, eljut a levelem önhöz, és tud nekem is segiteni.

Másfél év óta most újra rám talált a szerelem, de úgy érzem, nem tudom megfelelően megélni az érzelmeket. Voltam már olyan kapcsolatban, ahol nagyon ragaszkodtam a másikhoz, nagyon szerelmes voltam. Annak a kapcsolatnak szakítás lett a vége, mert a ragaszkodás mellett sok veszekedés is volt.

Nem merem beleélni magam semmibe, még akkor sem ha jó, félek a csalódástól, félek attól, hogy elhagynak, és ezeken a dolgokon való folytonos rágódás sokszor elemészt, és nem tudom élvezni a jó dolgokat a barátommal. Introvertált, zárkózott személyiség vagyok, aki nagyon nehezen mutatja ki mit érez, ugyanakkor nagyon vàgyom a szeretetre. A szüleim kiskoromban elváltak, édesapám és a nagymamám nevelt fel. Sok embert ellöktem már magam mellől, egy barátnőm van összesen. Most úgy érzem, van egy megfelelő partnerem, és nem szeretném elveszíteni. Az érzelmeimet nem tudom kimutatni neki megfelelően, és úgy érzem, ő azt hiszi, nem szeretem eléggé, mivel mindig megkérdezi, szeretem-e.

Ő nagyon ragaszkodik, eleinte sokat odabújt hozzám, most is ezt teszi, de kevesebbszer. Mondta nekem, hogy zavarja, hogy elalvás előtt elfordulok tőle, hogy nem bújok oda. Úgy érzem, ha ezt így folytatom kihűlik ez a kapcsolat. Pedig én nagyon szeretem, megtennék érte bármit. Egy héten egyszer tudunk csak találkozni, mivel egyetemista, és ezt a kis időt amit hetente együtt töltünk, szeretném tartalmasan tölteni vele. Mit tehetnék azért, hogy javítsak ezen a helyzeten, hogy a rágódás és a szorongások helyett élvezni tudjam a közös pillanatokat? Köszönöm a választ.

Erika"

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...
Egészség
Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek...
Lifestyle
Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen...