Tejszínes cukkinis főzelék sült csirkeszárnnyal
A hagyományos és a különlegesebb ízek találkozása.
A hagyományos és a különlegesebb ízek találkozása.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Tejszínes cukkinis főzelék sült csirkeszárnnyal
Hozzávalók:
SÜLT CSIRKESZÁRNYAK
- 10 db Csirkeszárny
- 1 fej Lilahagyma
- 1 fej Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 3 ek Olaj
- 1 kk Só
- 1 ek Fúszerkeverék
- 1 csipet Bors
- 1 szál Rozmaring
FŐZELÉK
- 2 db Cukkini
- 1 fej Vöröshagyma
- 1 dl Tejföl
- 2 dl Habtejszín
- 2 ek Liszt
- 1 ek Cukor
- 2 ek Olaj
- 1 csokor Kapor
- 1 kk Só
- 1 csipet Bors
Elkészítés:
Sült csirkeszárnyak
- A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk.
- Bedörzsöljük a sóval, a borssal, a fűszer keveréket az olajjal elkeverjük és ráöntjük a csirkeszárnyakra.
- Hagyjuk 1 órát pácolódni.
- Tepsibe feldaraboljuk a hagymákat, ráfektetjük a csirkeszárnyakat, rátépkedjük a rozmaringot, és 170˙C-os sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Főzelék
- A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a legyalult cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.
- A tejfölt, a tejszínnel, és a liszttel csomómentesre kikeverjük, és a megfőtt cukkinire öntjük.
- Összeforraljuk, végül hozzáadjuk a cukrot, és a kaprot.