Zabpehely palacsinta erdei gyümölcs mártással

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 5. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Zabpehely palacsinta erdei gyümölcs mártással

Hozzávalók:

PALACSINTA:

  • 3db érett banán
  • 1,5dl mandulatej
  • 150g finomszemű zabpehely
  • 2db tojás

ERDEI GYÜMÖLCS MÁRTÁS:

  • 1 csomag erdei gyümölcs mix
  • 5 dkg xilit
  • 1 kk vanília őrlemény

Elkészítés:

PALACSINTA

  1. Az érett banánokat pépesre törjük, majd elkeverjük a mandulatejjel.
  2. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, majd összekeverjük a mandulatejes banánpéppel, ezután hozzáadjuk a zabpelyhet.
  3. Egy felforrósított serpenyőbe tegyünk kevés zsiradékot, majd a masszát egy evőkanál segítségével helyezzük a serpenyőbe, süssük oldalanként 3-3 percig.

ERDEI GYÜMÖLCS MÁRTÁS

  1. Egy lábasba öntjük a fagyasztott gyümölcsöt, rászórjuk a vanília őrleményt és elkeverjük.
  2. Rákanalazzuk a xilitet és kevergetve addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadnak és a leve kissé be nem sűrűsödik.
  3. A palacsintákra csurgatva tálaljuk.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!