Epres pavlova torta: készítsd el, amíg tart a szezon!

Ha te is odavagy az eperért, akkor ez az édesség a kedvenced lesz - tökéletes születésnapokra, de vendégváróként is megállja a helyét!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Epres pavlova torta
Hozzávalók:
Pavlova:
- 6 db tojásfehérje
- 60 dkg kristálycukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 ek balzsamecet
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliáscukor
- 50 dkg eper
Egyéni hozzávalók:
- Friss gyümölcsök
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
- A tojásfehérjét egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és habverővel elkezdjük habosítani. Amikor fehéredik folyamatosan hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt.
- Addig keverjük, amíg kemény habot kapunk és szép fényes lesz.
- Sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és megformázzuk, hogy a szélén egy kis pereme legyen.
- Sütőbe tesszük, és a hőfokot 110 fokra csökkentjük, 1-1,5 óráig "szárítjuk".
- Eközben a tejszínből a vaníliás cukorral habot verünk, fontos, hogy a habtejszín hideg legyen.
- Az összevágott eper felét pedig kevés cukorral összeforraljuk és szirupot főzünk belőle.