Állatsziget blog

Bár az állatorvosok nem győzik hangsúlyozni a kutyákra nyáron leselkedő veszélyeket, sajnos időről-időre történnek balesetek négylábú kedvenceinkkel. A tragédiák 50 százaléka elkerülhető lenne, ezért röviden összefoglaljuk a legfontosabb teendőket.

Tavaly november 28-án került a gondozásunkba egy apró, felismerhetetlen állat, Rühös Pöfi. A sün nagyon rossz, életveszélyes állapotban volt. Úgy éreztük, a csodával lenne határos, ha meg tudnánk menteni. Végül Pöfi bebizonyította, hogy nincs lehetetlen. Következzen egy igazi túlélő története.

Pöfi a sün a Rex gondozásában

Május 6-án ismét megrendezzük az újpesti Rex Állatszigeten a Felelős Állattartás Napját, aminek idén egyik központi témája az örökbefogadás. Egy új családtag érkezése ugyanis mindig nagy változással jár, így nagyon fontos, hogy tudatosan készülj fel rá :)

Sokan még mindig úgy tartják, a kutyaiskola lényege, hogy cuki trükkökre tanítsuk meg kedvencünket. Pedig a kiképzés elengedhetetlen a kutya szocializációjához: ahhoz, hogy biztonságban és jólétben tudjon élni az emberek világában.

Húsvét jegyében gyakran felelőtlenül vásárolnak az emberek élő állatot ajándékba. Az ünnep után fényét vesztett nyuszi pedig sajnos nem egyszer az utcán vagy menhelyen végzi. Döntsünk felelősséggel, és inkább a csokinyuszik mellett tegyük le a voksunkat!

Február 17-én, a macskák világnapján egy napra ismét megnyílik a Rex Alapítvány Jótékonysági Macskakávézója, ahol egy finom süti és kávé mellett kedves, bújós és játékos cicákkal ismerkedhetünk.

Negyed évszázadosak lettünk, ebből az alkalomból pedig az Állatszigetre kilátogató vendégek megleptek minket egy szó szerint hatalmas ajándékkal.

A Rex Kutyaotthon Alapítványhoz napi szinten érkeznek bejelentések talált állatokról. Van, amelyik házi kedvenc csak elkóborol, és a chipes azonosítás után gyorsan megtaláljuk a gazdáját. De sajnos az esetek többségében szándékosan dobják ki az állatokat. Ez történt TóbiÁSsal is. Tóbi története nem egyedi, ezért is szeretném megosztani veletek.

Oldalak