Lifestyle

Hogyan fogadjak örökbe?

Május 6-án ismét megrendezzük az újpesti Rex Állatszigeten a Felelős Állattartás Napját, aminek idén egyik központi témája az örökbefogadás. Egy új családtag érkezése ugyanis mindig nagy változással jár, így nagyon fontos, hogy tudatosan készülj fel rá :)

Milyen, amikor egy új négylábú érkezik a családba?

Amikor elhatározzuk, hogy örökbefogadunk egy kutyát vagy macskát, akkor egyúttal a családunkba is befogadjuk. Ő is ugyanolyan egyenrangú tagja lesz a famíliának, mint bárki más.

Őt is nevelni, tanítgatni kell majd, szeretettel és türelemmel. Őt is etetni kell, mint a család többi tagját. Őt is kell orvoshoz vinni, nem csak, akkor, amikor beteg. Ő is fél a viharban, szüksége lesz a biztonságot nyújtó ölelésedre. Ő is szeretni fog téged, csak úgy, mint te, őt. Ő is meghálálja majd az odaadásod. Ő is vigyázni fog rád, csak úgy, mint te ő rá. Ő is a társad lesz élete végéig.

Mit gondoljak át a döntés előtt?

Először is fel kell mérnünk, hogy meg tudjuk-e teremteni az állat felelős tartásához szükséges anyagi és gyakorlati feltételeket (többek között az állateledel, a rendszeres mozgáslehetőség és az állatorvosi ellátás biztosítása). Mennyi időt tudunk majd az új családtaggal tölteni? (Nagyon fontos a sétákra, a bunda ápolására, kutyus esetében a kutyaiskolára és a közös játék fordított idő.) Gondoljuk át az otthonunk helyzetét. Kertes házban élünk? Esetleg lakásban? Gyermek mellé keresünk állatot? Van már más kedvencünk is? Ezek a kutya vagy cica jelleméhez, tulajdonságaihoz kapcsolódóan hasznos kérdések. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy mi magunk, milyen habitusúak vagyunk. Sportosabbak vagy inkább az otthonülősebb fajta? Aktív, pezsgőbb életet élünk? 

Kép forrása: Rex Alapítvány, fotós: Kati Fanni

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Lifestyle
A Bakban feltörhet egy rég elfojtott érzés és durván felkavarja. Napi horoszkóp!
Sztárok
Bár a sztárok között gyakorta szövődnek elszakíthatatlannak tűnő köteléket, sajnos a hírességek barátságai is megszakadhatnak olykor akár a hírnévnek, a rivalizálásnak, vagy éppen személyes problémák...