Hajszálon múlt az élete ennek a süninek - Így menekült meg

Tavaly november 28-án került a gondozásunkba egy apró, felismerhetetlen állat, Rühös Pöfi. A sün nagyon rossz, életveszélyes állapotban volt. Úgy éreztük, a csodával lenne határos, ha meg tudnánk menteni. Végül Pöfi bebizonyította, hogy nincs lehetetlen. Következzen egy igazi túlélő története.

Életveszélyben apró paraziták miatt

Amikor Rühös Pöfi bekerült az Állatszigetre, borzasztó állapotban volt. Ahogy a képeken látszik, több helyen feldagadt és levált a bőre. A parazita a rossz immunstátuszú kicsi állatot teljesen legyengítette.

A rüh olyan bőrprobléma, amit apró paraziták (atkák) okoznak.  A bőr alá furakodva járatokat vájnak és elszaporodnak. Ha azt látjuk állatunkon, hogy piros foltok jelentek meg rajta és szünet nélküli viszket forduljunk állatorvoshoz, ne kockáztassunk. A nem kellő ellenálló-képességű gazdaállatban olyannyira elszaporodhatnak, hogy kialakul a klinikai rühösség, az állatok szünet nélkül vakaródznak és szenvednek. A rüh azért is veszélyes, mert állatról állatra, sőt, még emberre is terjed, pláne ha rossz kondícióban van a másik egyed. Rühes Pöfinek azonnal megkezdtük a gyógykezelését, minden perc számított!

Kép: Rex Alapítvány

Oldalak

  • 1
  • 2
Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!