Lifestyle

Ezért ajándékozz élő állat helyett csokinyuszit húsvétra!

Húsvét jegyében gyakran felelőtlenül vásárolnak az emberek élő állatot ajándékba. Az ünnep után fényét vesztett nyuszi pedig sajnos nem egyszer az utcán vagy menhelyen végzi. Döntsünk felelősséggel, és inkább a csokinyuszik mellett tegyük le a voksunkat!

dr. Király Péter - állatorvos, a Rex Állatsziget alapítója

Imádod az állatokat, és szeretnél többet tudni róluk? Esetleg tenni is szeretnél értük? Akkor jó helyen jársz! Üdvözlünk blogunkban, az Állatszigeten! Rendszeres állatszigeti barangolásainkon betekintést nyerhetsz az állatvédelem és az állatorvoslás mindennapjaiba, közben hasznos ismeretekkel gazdagodhatsz, sőt - ha akarod - akár állatokat is menthetsz! Állati klassz kalandokra hívunk. Ha készen állsz, tarts velünk!

Nyuszi húsvétra

Valószínűleg mindenki fejében megfordult már legalább egyszer, hogy milyen jó is lenne egy édes kis nyuszival ünnepelni a húsvétot. Kétségtelen, a nyúl az egyik legmegnyerőbb állat, apró tappancsaival, selymes bundájával és a jellegzetesen mozgó aprócska orrával. De vajon mi történik a húsvéti nyulakkal, amikor eltűnik róluk az ünnepi reflektorfény?

Nyuszi ül a szobában

Sokan kiscsibékkel, nyuszikkal térnek haza az egyébként állatoktól egészen addig mentes, csendes lakásokba. Az ünnepek alatt az ajándékállatok pillanatnyi mosolyt varázsolnak ugyan az arcunkra, de az idill hamar elmúlik: az aranyos füles vagy kiscsibe, ami húsvét napján meglepett örömmel rohangált a szőnyegen, az ünnep után már csak unott teherként ficánkolhat. Gondot okozhat a mindennapokban az állat táplálása mellett a lakást piszkító szőrzet és a kéretlenül keletkező ürülék is. Az élő állat szőre vagy tolla a megajándékozottból akár még allergiás tüneteket is kiválhat. Így az átmeneti gazdák nem egyszer végül menhelyre viszik vagy szélnek eresztik a "fényét vesztett" élő húsvéti ajándékot.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Lifestyle
Ha eddig úgy gondoltad, hogy csak a "későn érek haza, dolgozom", vagy épp a "barátokkal leszek egész este" duma a leggyakoribb azoknál, akik megcsalják párjukat, házastársukat, akkor tévedtél.