Egészség

Soha ne csináld ezt esténként, ha nem szeretnél demens lenni: rendkívül káros lehet az egészségedre ez a szokás

A demencia kialakulásától sokan tartanak, azt azonban nem is sejtik a legtöbben, hogy néhány szokás megváltoztatásával akár el is kerülhetjük a kialakulását, és ebbe az esti rutinunk módosítása is beletartozik.

Te hányszor csinálod ezt egy héten?

Ahogyan a szocialisportal.hu is írja, a demencia egy tünetegyüttes, melynek hátterében minden esetben agyi elváltozások állnak, ilyen lehet például az emlékezetkiesés, a nehéz gondolkodás, a nyelvi készségek, valamint a problémamegoldó képesség leépülése, amelyek mind súlyosan korlátozzák az érintett egyén képességeit, és megnehezítik a mindennapi tevékenységek elvégzését. A demencia kezelése sem egyszerű, és általában multidiszciplináris megközelítést igényel, ami mind az érintett személy, mind pedig családtagjai számára is jelentős kihívásokat tartogat. Éppen ezért nem árt törekedni a demencia kialakulásának megelőzésére, ehhez pedig egy-egy szokás megváltoztatása is elegendő lehet az egészséges életmód mellett. A szakemberek szerint például ha változtatunk esti rutinunkon, nagy az esély arra, hogy jobb életminőséget tudhatunk majd magunkénak hosszú távon. Galériánkból megtudhatod, miről is van szó pontosan!

Ahogyan a Mirror is írja, a szakértők szerint van egy olyan káros szokás, amiről sokan elmondhatják magukról, hogy csinálják és könnyen rá is szoknak, pedig óriási hatással van egészségünkre és jólétünkre. Ez a dolog pláne az idő múlásával mutathatja meg rosszabbik oldalát szervezetünkre nézve, és akár a demencia kialakulásának esélyét is megnövelheti.
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna, hogy egyáltalán nem mindegy az, hol szárítod a lakásban a nedves ruhákat? Nos, most a szakértők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy az egyik helyiségben igen kockázatosnak bizonyulhat a teregetés egészségünk szempontjából.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!