Egészség

Egyél ebből a gyümölcsből naponta, ha nem szeretnél demens és depressziós lenni: hihetetlen hatással lesz a testedre!

Van egy olyan népszerű gyümölcs, amit nem csupán íze miatt érdemes fogyasztanunk, de azért is, mert ha rendszeresen eszünk belőle, akkor a benne lévő vitaminoknak és tápanyagoknak köszönhetően még a demencia és a depresszió kialakulását is megelőzhetjük.

Te sejted, melyik gyümölcsről van szó?

A demencia kialakulásától a legtöbb ember retteg, nem véletlenül, hiszen egy borzalmas állapotról van szó, ami a tévhittel ellentétben nem egy konkrét betegség, hanem egy gyűjtőfogalom, mely olyan tüneteket foglal magába, amik hátterében különböző betegségek állhatnak – írja a WEBBeteg. A szellemi leépülés állapotát tehát mindenki szeretné elkerülni, hiszen a demens ember memóriaromlással, a gondolkodás és az ítélőképesség károsodásával, beszédzavarral, valamint személyiségváltozással is számolhat. A depresszió, mint pszichés betegség vagy épp állapot szintén sokakat megrettentet, hiszen egy igazán komoly dologról van szó, amely megfelelő kezelés nélkül teljesen elhatalmasodhat az illetőn. A rossz hangulat, az örömre való képesség elvesztése, a fásultság érzése, az önértékelés alacsony szintje, illetve a napi tevékenységek iránti érdeklődés elvesztése mind arra utalhat, hogy depresszióban szenvedünk, ebből pedig sokszor csak nehezen lehet kilábalni. Éppen ezért jó, ha tudjuk, hogy mind a demencia, mind pedig a depresszió kialakulását megelőzhetjük egy tanulmány szerint azzal, ha rendszeresen fogyasztunk egy bizonyos népszerű gyümölcsből. Galériánkban olvashatod a további részleteket!

A tanulmány szerint egyetlen csésze eper már biztosítja az ajánlott napi C-vitamin mennyiség 100 százalékát, ez pedig több szempontból is jó hír. Kiderült például, hogy ez a népszerű és ízletes gyümölcs segíthet megelőzni a demencia és a depresszió kialakulását a középkorú, túlsúlytól szenvedő egyének körében.
Kattints a további képekért!

A demencia kialakulásától sokan tartanak, azt azonban nem is sejtik a legtöbben, hogy néhány szokás megváltoztatásával akár el is kerülhetjük a kialakulását, és ebbe az esti rutinunk módosítása is beletartozik.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle