Sztárok

Elhunyt Raquel Welch, Hollywood legendás szexszimbóluma

Hetvennél is több televíziós- és filmszereppel a háta mögött, nyolcvankét éves korában halt meg a Golden Globe-díjas színésznő, a hatvanas évek szupersztárja.

Sokáig titkolta latin származását

Nyolcvankét esztendős korában elhunyt Raquel Welch Golden Globe-díjas amerikai filmszínésznő, a hatvanas évek Hollywoodjának felejthetetlen szexszimbóluma - számolt be róla a BBC. A világsztár Jo Raquel Tejada néven született Chicagóban egy bolíviai űrmérnök és angol anya gyermekeként. Latin származását sokáig titkolta, csak az utóbbi években kezdett büszkén mesélni gyökereiről. A középiskola után ösztöndíjjal színi tanulmányokba kezdett a San Diegó-i egyetemen és feleségül ment középiskolai szerelméhez, James Welch-hez, a négy évig tartó házasságból két gyermek született, Damon és Tahnee. Első nagy sikerét a Fantasztikus utazás című sci-fiben aratta 1966-ban. Ugyanebben az évben forgatták vele az Egymillió évvel ezelőtt című filmet, amely meghozta a nagy áttörést - idézi fel pályaképében az MTI. Welch a későbbiek folyamán az álomgyár olyan megkerülhetetlen figuráival dolgozhatott együtt, mint James Stewart, Frank Sinatra, John Huston vagy épp Burt Reynolds. A színésznő, aki az 1974-es A három testőrben nyújtott alakításáért nyerte el Golden Globe-díjat, rövid, súlyos betegség után hunyt el szerda reggel.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.