Utazás

Egy felkavaróan pontos elemzés: ez történne, ha Oroszország bevetné az atomot Ukrajnában

Oroszország többször is kilátásba helyezte a háború kirobbanása óta, hogy - ha a helyzet megkövetelné - akár atomfegyvert is bevetne az ukránok ellen. De mi is történne pontosan, ha keleti szomszédunkat valóban atomtámadás érné?

Hónapok óta fenyegetőznek az oroszok

Oroszország már több alkalommal is kilátásba helyezte az ukrajnai háború február végi kirobbanása óta, hogy ha a helyzet megkövetelné, akár atomfegyvert is bevetne keleti szomszédunk ellen. Putyin szóvivője március végén arról beszélt, hogy amennyiben országukat egzisztenciális veszély fenyegetné, tényleg nem haboznának az atomtámadás megindításával. Az orosz elnök pedig korábban - a háború kezdetén - így fogalmazott: "Aki megpróbál velünk ütközni, és még inkább megpróbál veszélyt jelenteni országunkra, népünkre, annak tudnia kell, hogy Oroszország válasza azonnali lesz, és olyan következményekkel jár, amilyeneket még soha nem tapasztaltak a történelmükben. Minden vonatkozó döntés megszületett. Remélem, meghallottak."

Az esetleges atomháború lehetősége Európában, és persze a világ más tájain is óriási riadalmat keltett az emberekben. Az interneten is látványosan megnövekedett a téma iránti érdeklődés, Dánia pedig már több millió jódtablettát halmozott fel arra az esetre, ha a mostani háború valóban nukleáris dimenziót öltene.

A szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy az oroszok tényleg bevetnek majd kisebb erejű, taktikai nukleáris fegyvereket Ukrajnában. De mi történne keleti szomszédunkkal - és persze velünk -, ha minderre valóban sor kerülne?

Fotó: 123rf

Lapozz és megtudod!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Mióta kiderült, hogy rákkal kezelik, III. Károly tudatosan kerüli a nyilvánosságot. Most viszont jön a nagy visszatérés, amiben titkon mindenki reménykedett.
Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...