Utazás

Putyin szóvivője elárulta: ebben az esetben tényleg bevetné az atomot Oroszország

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin és a Kreml szóvivője a CNN-nek adott interjút, a beszélgetés során pedig az is szóba került, hogy milyen esetben döntene az atomtámadás mellett Oroszország első embere.

Ismét az atomháborútól rettegünk

Február végén az egész világ megdöbbenéssel fogadta, hogy Oroszország inváziót indított szomszédja, Ukrajna ellen. Hetekkel, sőt napokkal korábban is elképzelhetetlennek tűnt egy esetleges orosz-ukrán háború, a nemzetközi közvélemény legalábbis szemmel láthatólag nem igazán számolt ezzel az eshetőséggel. Ezért sem meglepő, hogy az Ukrajnában zajló események valóságos hidegzuhanyként érték a nemzetközi politikai, gazdasági és kulturális elit szereplőit éppúgy, mint a közügyek iránt érdeklődő átlagembereket. Hosszú évtizedek után ismét véres háború dúl Európában, a krízis pedig minket, magyarokat is érzékenyen érint, hiszen keleti szomszédunkat támadta meg az orosz agresszor - és akkor arról már nem is szóltunk, hogy az elmúlt időszakban már a magyar határ közelében is ádáz harcok dúlnak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök többször is kilátásba helyezte, hogy adott esetben az atomtámadástól sem riadna vissza annak érdekében, hogy elérje célját Ukrajnában. A hidegháború hosszú évtizedei után most ismét egy esetleges atomháború réme fenyegeti az emberiséget. Azt, hogy mennyire valós veszélyként érzékelik mindezt az emberek, mindennél szemléletesebben mutatja a tény, hogy az utóbbi időben ugrásszerűen megnövekedett az érdeklődés egy olyan weboldal iránt, mely különböző nukleáris támadásokat szimulál.

De vajon milyen körülmények között vetnék be az atomot az oroszok?

Fotó: 123rf

Lapozz, és megtudhatod!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…