Utazás

Az oroszok légicsapást mértek a magyar határ környékére, Harkivban pedig egy nukleáris reaktort bombáztak le

Orosz légitámadás érte a délnyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk városát, mely Románia, Magyarország és Szlovákia határának közelében található, de Harkivban egy kísérleti nukleáris reaktort is tűz alá vettek. Nukleáris szivárgásról eddig nem érkeztek hírek.

Az oroszok a magyar határ környékét bombázzák

Orosz légicsapások érték a délnyugat-ukrajnai Ivano Frankivszk városát, mely Szlovákia, Románia és Magyarország határának közelében található - írja a The Guardianre hivatkozva a 24.hu. A település Luck városától délre fekszik, és légvonalban mindössze 166 kilométer választja el a magyar határtól.

Az ukrán belügyminisztérium tanácsadója, Anton Herascsenko arról számolt be a nyilvánosságnak, hogy mindeddig összesen három támadásról érkezett jelentés, Ivano-Frankivszk polgármestere, Ruszlan Marcsinkiv pedig azt mondta, a repülőtér közelében láttak robbanásokat.

Az északnyugat-ukrajnai, a lengyel határ közelében található Lutszkból szintén robbanásokat jelentettek, de az oroszok tűz alá vették a közép-keleten fekvő Dnyiprót is.

A Lutszkot ért támadás a település polgármesterének beszámolja szerint a helyi repülőteret érte, az orosz védelmi minisztérium pedig megerősítette, hogy a létesítményre nagy hatótávolságú fegyverekkel mértek csapást, és sikerült is megsemmisíteniük. Dnyipróban egy lakóház és egy óvoda közelében csapódtak be az orosz rakéták, az ukránok szerint halálos áldozata is van a támadásnak. Kigyulladt egy kétszintes cipőgyár is.

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Utazás
Lifestyle
Pedig hidd el, a feladvány korántsem annyira bonyolult, amilyennek első blikkre tűnik!
Lifestyle
A törölközők keménységének több oka is lehet mosás után. Mutatjuk a leggyakoribb hibákat és a lehetséges megoldást is.
Home&Design
Mutatjuk a leglátványosabb fali csempe típusokat, amelyek egytől egyig különlegessé tehetik a konyhádat.