Utazás

Rendkívüli: Oroszország megtámadta Ukrajnát, már a rakétatámadások is megkezdődtek

Oroszország támadást indított Ukrajna ellen csütörtökön, helyi idő szerint hajnali öt óra tájban, a fővárosból, Kijevből és több ukrán nagyvárosból számoltak be helybeliek arról, hogy robbanásokat hallottak. Az inváziónak már civil áldozatai is vannak.

Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen

Oroszország támadást indított Ukrajna ellen csütörtökön, helyi idő szerint hajnali öt óra tájban, a fővárosból, Kijevből és több ukrán nagyvárosból számoltak be helybeliek arról, hogy robbanásokat hallottak - jelentette az MTI.

Az UNIAN hírügynökség arról számolt be, hogy legalább négy robbanás történt a kelet-ukrajnai Kramatorszkban, erőteljes robbanás volt a déli országrészben lévő Odesszában, továbbá a keleti országrészben Harkivban és az Azovi-tenger partján fekvő Bergyanszkban. A nyugati országrészben Zsitomirból jelentettek robbanáskat. Közben a Donyec-medencei frontvonalon a szakadárok tüzérségi tűz alá vették az ukrán fegyveres erők állásait.

Kijevet egyelőre még nem érte bombatámadás, de az ukrán főváros határában lévő Boriszov repülőteret már erősen rakétázzák az oroszok - írja a 444.hu.

A friss jelentések szerint eddig katonai objektumokat és repülőtereket ért támadás. Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat szerint Kijevben lakóépületekben is keletkeztek károk, személyi sérülésekről nem érkezett hír.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás