Sztárok

Fucsovics Márton: Djokovicnak nem kéne részt vennie az Australian Open tenisztornán

A magyar teniszező úgy látja, világhíres szerb kollégája bölcsen tenné, ha távol maradna a megmérettetéstől. Fucsovics Márton leszögezte: hiába Djokovic a világ legjobb teniszezője, az emberek számára az egészségük a legfontosabb, és vannak bizonyos szabályok, melyekhez minden körülmények között ragaszkodni kell.

Nem várt fordulatok a Djokovic-ügyben

Hétfőn is tovább dagadt a szerb teniszcsillag, Novak Djokovic körül az elmúlt időszakban kialakult botrány. Az ausztrál hatóságok indoklása szerint a világ jelenleg legjobb teniszezője azért került idegenrendészeti őrizetbe, mert a vízumát érvénytelenítették, mondván, nem a megfelelőt igényelte a belépéshez, olyat kellett volna igényelnie, amely az orvosi mentességet kapóknak járna, Djoković ugyanis korábban nem nyilatkozott egyértelműen az oltottság tárgyában. Ezek után helyezték el menekülteknek fenntartott szállodában.

A 34 éves teniszlegendát tegnap hallgatta meg az ausztrál törvényszék, ezt követően pedig elhagyhatta az idegenrendészeti őrizetet, visszakaphatta papírjait, beléphet Ausztráliába, ami azt jelenti, hogy a férfi teniszezők világranglistája éllovasának nem kell hazautaznia az ausztrál nyílt bajnokság helyszínéről.

A bíró azt nyilatkozta, nem érti, belépéskor miért nem fogadták el a sportoló vízumát.

A törvényszék a sportolóra nézve kedvező ítéletét azzal magyarázta, hogy a szerb teniszező belépési engedélyének visszavonása "indokolatlan" volt. A döntés szerint Djokovic azonnali hatállyal elhagyhatja a karanténszállodát, ahol várakoznia kellett a végleges döntésre. Bár később ismét őrizetbe vették, jelen állás szerint az oltásellenes teniszcsillag maradhat Ausztráliában.

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Bemutatta első könyvét Pécsi Balázs luxusszakértő, aki több mint másfél évtizede kutatja, mi minden is kell a sikerhez, a feljebb jutáshoz a társadalmi ranglétrán - ezirányú tapasztalatait gyűjtötte...
Utazás
A ChatGPT felsorolta azon országokat, melyek nekünk, magyaroknak is menedéket biztosítanának, ha újabb világégéssel kellene szembenéznünk.
Lifestyle
Sosincs túl késő leszokni a dohányzásról, ezt egy nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja, mely szerint a dohányzás későbbi életkorban való elhagyása is évekkel megtoldhatja várható...