Tovább dagad a Djokovic-botrány: miután szabadon engedték, letartóztatták az oltásszkeptikus teniszezőt

A hatóságok indoklása szerint a világ jelenleg legjobb teniszezője azért került idegenrendészeti őrizetbe, mert a vízumát érvénytelenítették, mondván, nem a megfelelőt igényelte a belépéshez, olyat kellett volna igényelnie, amely az orvosi mentességet kapóknak járna, Djoković ugyanis korábban nem nyilatkozott egyértelműen az oltottság tárgyában. Úgy tűnt, a szerb sportoló végül mégis részt vehet az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, ám most újabb váratlan fordulat történt az ügyben.

Elhagyhatja a karanténszállodát

Ausztráliai idő szerint hétfőn hallgatták meg Novak Djokovic szerb teniszezőt, ezt követően pedig elhagyhatta az idegenrendészeti őrizetet, visszakaphatja papírjait, beléphet Ausztráliába, ami elvileg azt jelentené, hogy a férfi teniszezők világranglistája éllovasának nem kell hazautaznia az ausztrál nyílt bajnokság helyszínéről.

A bíró ráadásul azt nyilatkozta, nem érti, belépéskor miért nem fogadták el a sportoló vízumát.

A törvényszék ítéletét azzal magyarázta, hogy a szerb sportoló belépési engedélyének visszavonása "indokolatlan" volt. A döntés szerint Djokovic azonnali hatállyal elhagyhatja a karanténszállodát, ahol eddig várakoznia kellett a végleges döntésre.

A hatóságok indoklása szerint a világ jelenleg legjobb teniszezője azért került idegenrendészeti őrizetbe, mert a vízumát érvénytelenítették, mondván, nem a megfelelőt igényelte a belépéshez, olyat kellett volna igényelnie, amely az orvosi mentességet kapóknak járna, Djoković ugyanis korábban nem nyilatkozott egyértelműen az oltottság tárgyában. Ezek után helyezték el menekülteknek fenntartott szállodában.

Az ügyvédei által szombaton közzétett iratok szerint Djokovic november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást is. Utóbbit annak alapján, hogy december 16-án pozitív tesztet szolgáltatott.

Fotó: Profimedia - Red Dot

Lapozz, tudd meg, milyen váratlan fejleménnyel bővült a Djokovic-ügy!

Oldalak

  • 1
  • 2