Sztárok

Úgy volt, hogy mehet, aztán mégse: az ausztrál reptérről toloncolták ki az oltástagadó Djokovicot

Novak Djokovic világelső teniszező nem kapott vízumot, így valószínűleg lemarad az év első Grand Slam-versenyéről Melbourne-ben. Ez történt eddig.

Átírták miatta a szabályokat, de ez sem volt elég

Szerdán érkezett meg Novak Djokovic húszszoros Grand Slam-tornagyőztes, világelső szerb hivatásos teniszező az ausztráliai Melbourne repterére, miután különengedélyt kapott, hogy részt vegyen a január 17-én kezdődő Australian Openen. Erre azért volt szükség, mivel a tenisztorna szervezői minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, Djokovic azonban – a magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, beoltatta-e magát, vagy sem – írta a hvg.hu tegnap.

A döntés nagy botrányt okozott Ausztráliában, ahol a 16 év feletti lakosság 90 százaléka már két vakcinát kapott a koronavírus ellen. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök azt közölte, hogy bizonyítékokat vár a sztársportolótól. A kormányfő azt mondta, ha ez nem következik be, akkor nem tesznek kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre.

Nem véletlen, hogy az ügy ekkora port kavart. Novak Djokovic lehetne az első olyan teniszező, aki 21 Grand Slam-győzelmet szerez, ezzel megelőzve a listán Rafael Nadalt és Roger Federert. Az Ausztrál Nyílt Nemzetközi Teniszbajnokság szervezői ezért tarthatták mindennél fontosabbnak, hogy a szerb elindulhasson a tornán, hiszen egy esetleges Djokovic-győzelemmel a sporttörténelem e fejezete Ausztráliában íródna meg.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Lifestyle
Van bőven jogszabály, amiről ha későn értesülünk, akkor elég borsos büntetésbe szaladhatunk bele. Ezt a Közterület Felügyelet figyeli, hogy betartjuk-e.
Utazás
Június 16-án este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni az égen – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-...
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívást jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.