Sztárok

Ezt a meccset Djokovic nyerte? Már teniszpályára léphetett Melbourne-ben a sportoló

Megszületett az ítélet Novak Djokovic ügyében, itt vannak a legújabb fejlemények az oltásellenes teniszcsillag kálváriájában. Vajon pályára léphet majd az Australian Openen?

Egyelőre maradhat ausztrál földön

Napok óta Novak Djokoviccsal van tele a világsajtó, legfőképp pedig azzal, ami közte és az ausztrál hatóságok között zajlik. A világelső teniszező az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open miatt érkezett Melbourne-be, a hatóságok azonban nem engedték az ország területére lépni, mondván nem érvényes a vízuma. A szerb származású sportoló napokig egy karanténhotelben vesztegelt, amíg a jogi csapata próbált megoldást találni a helyzetére.

Ahogyan arról a Femcafe.hu-n is beszámoltunk, hétfőn aztán sor került a tárgyalására, amely során az ügyben ítéletet hozó bíró azt mondta, nem érti, belépéskor miért nem fogadták el a sportoló vízumát, annak visszavonását indokolatlannak és jogellenesnek minősítette.

A tárgyalás során egyébként kiderült, hogy Djokovic valóban nincsen beoltva koronavírus ellen – ezt ő maga jelentette ki, jegyzőkönyvbe van véve. Erről eddig azért nem nyilatkozott nyilvánosan, mert magánügynek tartja. A tárgyalás leiratából az is kiderült, hogy a teniszező egy független orvosi testület által kiállított igazolással rendelkezik, ami bizonyítja, hogy megfelel az ausztrál belépési kritériumoknak, mivel a belépést megelőző hat hónapban pozitív Covid-19 teszttel rendelkezik, illetve ezutáni negatív PCR-tesztje és az antitestek megfelelő szintjéről szóló igazolása is van – írja az Euronews. Ügyvédei szerint ugyanez az oka annak is, hogy az Australian Open szervezői különengedélyt adtak Djokovicnak a tenisztornán való részvételre, ahol egyébként minden versenyzőnek kötelező az oltás megléte, ez a feltétele a részvételnek.

Még nincs vége, lapozz!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Sztárok
Rengeteg lájkot és hozzászólást tudnak generálni azok a képek, amiken Krausz Gábor Mikes Annával szerepel. Itt viszont változott a helyzet egy másik különleges személy miatt.
Sztárok
Vicces lenne éppen a királyi család egyik tagját látni a Bridgertonban, nemde? Nos, úgy tűnik, ez nem is lehetetlen!
Sztárok
Egy szempillantás alatt csavarta el a férfiak fejét Brooklyn Decker a Kellékfeleség azon jelenetében, mikor apró bikiniben sétál ki a hullámzó tengerből. A gyönyörű színésznő az utóbbi időben kissé...