Top 5 dolog, amire használhatod a citromot - az ételízesítésen kívül

Kevesen tudják, hogy a citromot az ételízesítésén kívül még rengeteg dologban fel lehet használni.

Szinte minden háztartásban megtalálható a citrom. A legtöbbször ételízesítésre használjuk ezt a gyümölcsöt, de az alábbi 5 praktikával még több dologban hasznát veheted.

1. Súrolószer

A citromlevet keverd össze sóval, az így készült oldattal könnyedén megtisztíthatod a foltos sárgaréz tárgyaidat. Nem kell mást tenned, mint önts egy keveset egy puha rongyra, dörzsöld át a felületet, öblítsd le és töröld szárazra. Olyan lesz, mint új korában!

2. Fehérítő

Ha összekoszoltad a fehér pólódat, akkor facsard ki egy fél citrom levét, és öntsd rá közvetlenül a foltra. Hagyd néhány percig hatni, amíg a gyümölcssav feloldja a pigmenteket, majd folyóvíz alatt öblítsd ki a ruhát. Végül a szokott módon mosd ki.

3. Szúnyogriasztó

A szúnyogok nem bírják a citrusillatot, így könnyen távol tudod őket tartani, ha félbevágsz néhány citromot, és szegfűszeget szurkálsz bele. Ezzel a módszerrel nem csak a rovarokat tarthatod távol, hanem egy mutatós asztaldíszt is kapsz.

4. Megoldás elszíneződött bőrre

Könnyen előfordulhat, hogy zöldségpucolás után lila vagy barna lesz a kezed. Esetleg a cigaretta használatától is elszíneződhet a bőröd. Ha a szappan nem viszi le, akkor az elszíneződött ujjadat átdörzsölheted citrommal.

5. Vízkőoldó

Ha a vízforralód vagy a kávéfőződ már nagyon kezd vízkövesedni, akkor főzd át egy liter víz és egy negyed liter citromlé keverékével. A citromsav könnyedén elbánik a lerakódott vízkővel, és a környezetnek sem árt annyira, mint a csapba öntött különböző vegyszerek.

Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: https://www.mindmegette.hu/egy-valodi-csodaszer-8-dolog-amire-hasznalhat...

Oldalak

Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.