Csak nem akar megpuhulni - 5 hiba, amit gyakran elkövetünk vörös húsok sütésénél

A vörös húsokkal nem könnyű bánni - gyakran a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem lesz elég puha a steak vagy bármilyen egyéb sült marhahús. Mutatjuk a leggyakoribb buktatókat.

Nem a megfelelő hőmérsékleten kezdjük el sütni

Sütéskor a húst egyfajta hősokk éri, ami túlzott mértékben nem szerencsés a végeredmény szempontjából. Ennek csökkentése érdekében a húst ne közvetlenül sütés előtt vegyük ki a hűtőből - legalább 20 percet hagyjunk neki, hogy szobahőmérsékleten pihenjen.

Nem elég forró a serpenyő

A vörös húsokat a legjobb serpenyőben, rövidebb idő alatt, de magas hőfokon kisütni. Ha azonban a sütés megkezdésekor az edény nincs kellőképpen átmelegedve, a hús sokat veszíthet zamatából és könnyen ki is száradhat. Forrósítsuk fel az üres - lehetőleg tapadásmentes - serpenyőt egészen addig, amíg gőzölögni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a zsiradékot, majd helyezzük rá a húst.

Fontos a zsiradékok kombinálása

A vörös húsok sütéséhez használt zsiradékok kérdésében megoszlanak a vélemények. Egyesek előszeretettel használnak vajat, mások inkább az olajat vagy a zsírt részesítik előnyben. A lehető legjobb végeredmény érdekében érdemes vegyíteni a különböző zsiradékokat - keverjünk össze egy kevés vajat némi olajjal vagy jó minőségű olívaolajjal (ne extra szűzzel) és ezen süssük ki a húst.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: pinterest

Oldalak

  • 1
  • 2