Lifestyle

Így élhetünk a legtovább egyes kutatók szerint: akár a 130 éves kort is elérhetjük

A kutatók szerint már a harmadik x után érdemes tennünk azért, hogy a lehető legoptimálisabban öregedjünk és elérhessük a "maximum életkort", ami a tudomány jelenlegi állása szerint 130 év.

30-40 éves korunk tudatosságot igényel

"Körülbelül 75-80 éves korig állapotunk minőségét döntően az határozza meg, hogy korábban a 30-40-es éveinktől kezdve milyen életmódot éltünk." - mesélte korábban Székács Béla a geriátriai-gerontológiai tudományok professzora, aki szerint 80 éves kor felett jön képbe döntően a genetika is. A szakértő szerint kétfajta öregedést különböztethetünk meg: a normális idősödést, amikor valaki a korának megfelelően öregszik meg nagyobb és komolyabb betegségek nélkül, valamint a kóros öregedést, amikor több szervrendszerben is betegségek fellépése a jellemző. Vannak olyanok, akik saját életük meghosszabbításában reménykednek, azáltal, hogy testüket igyekeznek teljesen egészségessé és fiatalossá varázsolni, akár mesterséges szövettani felújulás útján elért fiatalítással, őssejttechnológiával, szövet regenerációval, molekuláris gyógyszerészettel, mesterséges szerv-beültetéssel, vagy éppen egy Xenotranszplantációval, azonban ezekkel nem valószínű, hogy minden esetben évekkel kitolhatjuk életünk hosszát. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.