Recept

Paradicsomos húsgombóc: Egy igazi klasszikus, amit a nagyi is épp így készített

Íme az eredeti recept, amelyről talán már rég elfeledkeztél, ám minden bizonnyal az egész család örülni fog neki, ha újra elkészíted ezt az igazán magyaros ebédet.

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • pirospaprika
  • sűrített paradicsom
  • só, bors

Elkészítés:

A gombócokhoz a darált húst összekeverjük a tojással, a felaprított hagymával, a rizzsel, majd sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Kézzel még alaposan átforgatjuk, összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle, majd bő, forrásban lévő vízbe tesszük. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a rizs is megpuhul. Ha a gombócok megfőttek, kiszedjük a vízből. Egy kis lábasban olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez adjuk a sűrített paradicsomot és kanalazunk hozzá egy keveset a főzővízből is. Simára keverjük, majd beleöntjük abba a vízbe, amiben a gombócok készültek. Ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot is. A gombócokat visszatesszük a fazékba, és a paradicsomos szósszal forralunk még rajta egyet. Főtt krumplival vagy friss kenyérrel tálaljuk.

További két paradicsomos étel receptjéért lapozz!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Ha komoly kapcsolatra vágysz, és nem szeretnéd, hogy összetörjék a szíved, akkor érdemes kerülnöd egy bizonyos csillagjegy szülötteit, ők ugyanis azok, akik "virágról virágra" szállnak, és hamar...
Sztárok
Eva Longoria egy cseresznyepiros pánt nélküli ruhában mutatta meg, hogy még mindig pont olyan lenyűgözően fest, mint a húszas évei legelején.
Lifestyle
Az éticsigák és a meztelen csigák rengeteg kárt tudnak okozni a kertben, és van egy bizonyos dolog, amit ha rendszeresen csinálunk, csak még több fog megjelenni belőlük, éppen ezért érdemes...