Egyszerű, sütés nélküli és hihetetlenül finom: Vegán csokis sajttorta

Nem csak azok fognak repetázni belőle, akik a növényi étrend hívei.

Vegán csokis-mandulás sajttorta

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 2 púpozott csésze nyers, egész kesudió
  • 1/4 csésze szeletelt mandula
  • 1/4 csésze citromlé
  • 1/2 csésze juharszirup
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1/4 tk só
  • 1 csésze víz
  • 2 csésze csokireszelék
  • 1 csésze mandulaliszt

A külső réteghez:

  • 3 púpozott csésze szeletelt mandula
  • 3 ek kakaópor
  • 4 és 1/2 ek juharszirup

Elkészítés:

Tegyünk mandulát és kakaót késes aprítóba, keverjük őket alaposan össze, majd öntsünk hozzá juharszirupot és mixeljük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Vegyünk elő egy serpenyőt, fújjuk le olaj spray-vel, majd arra tegyünk műanyagfóliát. Az olaj azért kell, hogy a fólia ne mozduljon el. Egyenletesen terítsük el a mandulás-kakaós masszánkat a serpenyőben, ha túl ragadós, tegyünk egy kis kakaóport a kezünkre. A töltelékhez áztassuk a mandulát 5 órára szobahőmérsékletű vízbe, majd szűrjük le és szárítsuk meg. Tegyük a töltelék minden hozzávalóját - kivéve a csokireszelékkel összeolvasztott mandulalisztet - késes aprítóba és néhány perc alatt krémesítsük. Keverjük össze a csokis mandulás krémet három evőkanál vízzel, és halmozzuk a kész tölteléket az alapra. A kész sütit tegyük éjjelre a hűtőbe. Másnap 10-15 perc melegedés után óvatosan vegyük ki a serpenyőből.

További két sajttorta receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!