Egészség

Ezek a legjobb növényi kalciumforrások - Nem kell többé a tabletta

Ha unod már a vitaminok szedését, akkor próbáld meg feldobni az étrendedet egy kis plusz kalciummal. Ezek az ételek tökéletesek erre a célra!

Változtasd meg az étrended

A javasolt napi kalciumbevitel 800-1000 mg, ezzel szemben a magyar lakosság igen csekély mennyiséget vesz magához. Nőknél a terhesség időszakában, valamint tinédzser korban ez az érték még több, 1200-1500 mg. Hasznosulását nagy mértékben befolyásolja a D-vitamin és a fehérjebevitel, ami azt jelenti, hogy hiába viszünk be megfelelő mennyiségben, ha nem táplálkozunk megfelelően és változatosan. A legtöbben azt gondolják, hogy a tejtermékekben van a legtöbb kalcium, azonban ezt csak a jó marketing miatt hisszük, ugyanis egyes ételek és alapanyagok sokkal többet tartalmaznak, mint a tejtermékek. Egy deci tej 120 mg kalciumot tartalmaz, mutatunk pár alternatívát, ha már unod az állati eredetű ételeket. Lapozz!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Tény, hogy rengeteg hullámvölgyes, bonyolult sztárkapcsolatnak lehettünk már tanúi, Megan Fox és Machine Gun Kelly szerelme viszont kétségtelenül sok fordulatot tartogatott már a rajongók számára.
Lifestyle
Te is gyakran alszol a jobb oldaladon vagy a hasadon, mert így érzed a legkényelmesebben magad éjszakánként? Nos, a tudomány óva inti az embereket attól, hogy így tegyenek, ennek pedig bizony meg is...
Sztárok
Bradley Pierce 13 éves volt, amikor Peter Shepherdöt alakította, aki nővérével együtt a Jumanji varázslatos társasjáték csapdájába esett, és kénytelen volt megküzdeni a rá váró rémségekkel. A film...