Recept

Egy régi kedvenc ebédre - Tárkonyos csirkeraguleves

Rengeteg zöldség és csirke - a végeredmény pedig az egyik legfinomabb leves.

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 3 sárgarépa
  • 20 dkg gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk tárkony
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db csirke leveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • fél citrom leve
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemellfilét és a zöldségeket felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy lábosba olajat hevítünk, amiben megdinszteljük a hagymát és megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát, ezután hozzáadjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk. Ha ez kész, jöhetnek a felkockázott zöldségek (a gomba kivételével) és a zöldborsó, amit körülbelül 5 percig dinsztelünk és az egészet sóval, borssal, valamint tárkonnyal fűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Ha a víz felforrt, beletesszük a leveskockát, majd hozzáadjuk a gombát is. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is megpuhul, ez körülbelül 10 perc. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, a petrezselymet és a citromlevet, és további 2-3 percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Még két isteni és tartalmas levesért lapozz!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Ha komoly kapcsolatra vágysz, és nem szeretnéd, hogy összetörjék a szíved, akkor érdemes kerülnöd egy bizonyos csillagjegy szülötteit, ők ugyanis azok, akik "virágról virágra" szállnak, és hamar...
Sztárok
Eva Longoria egy cseresznyepiros pánt nélküli ruhában mutatta meg, hogy még mindig pont olyan lenyűgözően fest, mint a húszas évei legelején.
Lifestyle
Az éticsigák és a meztelen csigák rengeteg kárt tudnak okozni a kertben, és van egy bizonyos dolog, amit ha rendszeresen csinálunk, csak még több fog megjelenni belőlük, éppen ezért érdemes...