Recept

Szilvás-ragacsos csirkeszárnyak-ahogy még nem próbáltad

Sokak kedvence a sült csirkeszárny. Én most felturbóztam szilvával, fügével és még egy különleges burgonyapürét is készítettem mellé.
Próbáltátok már így?

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Szilvás-ragacsos csirkeszárnyak

Hozzávalók:

Szilvás Pác:

  • 6 db csirkeszárny
  • 6 darab érett szilva
  • 1 gerezd friss fokhagyma
  • szegfűbors
  • 5 ek. szilvalekvár
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. balzsamecet
  • 3 ek. ketchup
  • 1 ek. chili szósz
  • 1 ek. barnacukor
  • fél citrom leve
  • 2 cikk gyömbér
  • 2 db füge
  • 5 szem csillagánizs
  • 1 szál chilipaprika
  • méz

Burgonyapüré:

  • 100 dkg burgonya
  • 90 g puha vaj
  • fél dl tej
  • 15 dkg szalonna
  • 10 szem aszalt datolya

Elkészítés:

Csirkeszárnyak:

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön

1. A húson és a mézen kívül, összeturmixolunk mindent egy tálban.

2. A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.

3. A tálat letakarjuk egy átlátszó fóliával, és min. 2 órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőben.

4. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét, és 180 fokon 30 percig sütjük.

5. 30 perc letelte után megkenjük mézzel a csirkeszárnyakat, és további 220 fokon, 10-15 percig ropogósra sütjük.

Datolyás-baconos burgonyapüré:

1. A burgonyákat megmossuk, majd meghámozzuk, és azonnal hideg vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg, amíg mind elkészül.

2. A burgonyaszemeket azonos nagyságú darabokra vágjuk, és forrásban lévő, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt 20-25 perc alatt puhára főzzük.

3. A fazekat levesszük a tűzről, a burgonyát leszűrjük, majd visszaöntjük a fazékba, és burgonyanyomóval sima pürévé törjük.

4. A tört burgonyát előbb a vajjal, majd a tejjel alaposan összekeverjük. Megkóstoljuk a pürét, és szükség esetén ízesítjük sóval, illetve belekeverjük a felkockázott datolyát és a lepirított bacon-t, amit szintén kockákra vágunk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A megfelelő takarítószerek kiválasztása nemcsak azt garantálja, hogy hatékonyan ki tudod tisztítani az otthonodat, és mindent megszabadítasz a baktériumoktól és szennyeződésektől, hanem azt is, hogy...
Lifestyle
Minden gyerek imádja, ha mesélnek neki – de tudtad, hogy a közös meseolvasás sokkal többet ad, mint egy kis esti varázslat? Akár napközben, akár elalvás előtt veszitek elő a legszebb mesekönyveket,...
Lifestyle
Az ezotéria szerint a baba fogantatásának hónapja megjósolhatja milyen személyiség lesz vagy mennyire bizonyul sikeresnek. Ám a tudományt sem hagyja hidegen az, mit árulhat el a kicsi fogantatásának...
Lifestyle
Vannak mondatok, amelyek egy életre velünk maradnak. Főleg akkor, ha egy olyan embertől kaptuk őket, aki bölcsességével, humorával és csendes szeretetével egész gyerekkorunkat meghatározta.
Sztárok
Közel 20 év telt el a High School Musical premierje óta, de Zac Efron nevét újra felrobbantotta az internet – méghozzá egy kiszivárgott demófelvétel, amely állítólag megmutatja, hogyan énekelt...
Fashion&Beauty
Bár sokan úgy vélik, a hideg idő beköszöntével nehezebbé válik a divatos öltözködés, néhány kiegészítő óriási segítségünkre lehet, ha szeretnénk feldobni kissé téli szettjeinket.