Tudjuk, mit eszel idén a Gourmet fesztiválon

Gombóc, kaviár, pezsgő, Lengyelország élvonala.

Gombóc

Igazi finomságnak ígérkezik a hideg túrógombóc, főleg ha ezúttal eperrel és bodzával kínálják. Kicsit szokatlanabb, de nem hangzik rosszul a csalános házitészta sem. Ugyancsak egyszerűnek tűnik a rebarbarás képviselőfánk is, bár ha hozzátesszük, hogy az első magyar Michelin-csillagos étterem séfje készíti, akár még meg is lepődhetünk. Úgy tűnik, a Michelin-csillagosok az egyszerűségre törekszenek, a legutóbb csillagot, immár a másodikat kapott hazai éttermünk egyik kínálata rendkívül egyszerűnek tűnik: szilva és gombóc. Lényegesen összetettebb hallásra a fehércsoki-gombóc, citrusos karottával, de izgalmas ízkaland lehet a nyírségi gombócsaláta is, vagy a szilvás gombóc-kenyérfagylalt kombó. És akkor lassítsunk egy kicsit: a Slow Food és Wine kiállítók összekapcsolják a gasztro-élvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és természet tiszteletével. A GMO-mentes, helyhez kötődő, friss, adalékanyagmentes alapanyagokat, tradicionális termelési kultúrákat kötik össze a modern gaszto-élménnyel.

Még több különlegességért lapozz!

Oldalak

Sztárok
Ha a tehetség ott lappang Aran Murphy DNS-ében, néhány éven belül pont olyan híres és elismert színész lehet, mint az Oscar-díjas édesapja.
Sztárok
Az elismert előadó az egyik kiemelkedően felkavaró horrorfilmet dicsérte, és Stephen King máris ajánlott neki két másik alkotást, amit megnézhet.
Lifestyle
A Food Network szakácsa, Guy Fieri mutatott néhány belevaló konyhai tippet, ami meg tudja könnyíteni az életedet a konyhában. Most a mikrohullámú sütő lesz reflektorfényben!