Zsemlében sült sertés máj, tökös lecsóágyon

Aki eddig nem esett volna ámulatba a sertésmáj gondolatától, az most biztosan megteszi. Ebben a receptben minden összetevő szerethető és együtt nagyon jól működik. Ha valami igazán különlegesre vágytok, ezt a fogást mindenképp készítsétek el Ti is!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Zsemlében sült sertés máj, tökös lecsóágyon
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés máj
- 1 kis sütőtök
- 1 paprika
- 2 paradicsom
- 3 fokhagyma
- 2 vöröshagyma ( 1 db a májhoz, 1 db a lecsóhoz)
- őrölt pirospaprika
- 3 db zsemle
- só, bors
- 1 db kápiapaprika
- 1 db TV paprika
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. 220 fokos előmelegített sütőben a kockákat elősütjük. 15-20 percig. Felvágjuk a hagymát, nagyobb kockákra. Olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott májat. 80%osra készítjük el, mert utána úgyis megsül a sütőben. Nagyjából 5 percig pirítjuk.Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. A máj, ha elég vizet enged magából, akkor nincs szükség plusz folyadékra. Ha nem enged elég vizet öntsünk alá egy 1 dl vizet. Forraljuk vissza a szaftját úgy hogy sűrű legyen. A zsemlének a kalapját leváguk, majd hatázorozzan benyomjuk a belsejét. A májat beletöltjük a zsemlébe. Tetejét kápia paprikával megszórjuk. Betesszük a sütőbe 180 fokon 10 pecig, a zsemle teteje nélkül. Addig elkészítjük a tökös lecsót. A hagymát, fokhagymát megdinszteljük. Mehet bele a nagyobb kockákra vágott paradicsom és tölteni való paprika is. Lepirítjuk. Hozzá tesszük a sütőtök kockákat. Sóval, borssal és őrölt pirospaprikával ízesítjük. Petrezselyemmel megszórjuk.

























