Lifestyle

Feszes has és karcsú derék nyárra: 3 hatékony gyakorlat, amivel elérheted

A Pilatesesek hasa „legendásan” szép. Lapos, feszes, nem „túl” kocka, karcsú derékkal. Hogy minek köszönhetik mindezt? A pilatesi Erőközpontnak. Szakértőnk, Simonfi Ági klasszikus pilates mesteredző elárulja, melyik az a 3 gyakorlat, amivel csodaszép hasat varázsolhatsz magadnak.

Tökéletes has és derék nyárra

Az Erőközpont legfontosabb izma az összes hasizmod közül a legmélyebben elhelyezkedő, a haránt. A haránt hasizom az, amely csökkenti a derekad körfogatát, a köldököd – és az egész hasfalad – a gerincoszlopod irányába, befelé húzza és elemeli a mellkasod a medencédtől (vagyis hosszú, vékony derekat csinál Neked – olyat, mint a Barbie babának). Lassan itt a nyár, ám most még pont időben vagy, hogy ezzel a három Pilates gyakorlattal te is elindulj a „legendás has” felé vezető úton – az eredmény hamarabb elkezd látszani, mint gondolnád.

Páros láb nyújtás

Kiinduló helyzet

Hanyattfekvés. Emelkedj meg a fejeddel és mellkasoddal a lapockád aljáig, páros térded húzd a mellkasodhoz. Fejed emeld a törzsed fölé, s hozd a gerincoszlopod meghosszabbításába, így súlytalanul „ül” a gerinced tetején, vagyis elkerülheted a nyakfájást! Állad a mellkasod felé nézzen, tekinteted a hasadon. Két kezed helyezd kívülről a bokádra.

Végrehajtás

Nyúlj meg hosszan a páros lábbal előre, a talaj fölé, 2 karoddal a füleid mellé. Hasad húzd le mélyre, a talaj irányába. Két lábad csak addig engedd le, amíg a derekad lent tudod tartani a matracon. Ez kritikus, a derékvédelem szempontjából! Fejeddel-válladdal emelkedj még magasabbra! Lábaid tartsd stabilan és nyúlj meg karjaiddal-lábaiddal egymástól ellentétes irányba (mert ez a Pilates! Egy erős központból kiáramló, 2-irányú nyújtás).

Húzd vissza az összezárt páros lábad a mellkasodra, 2 karoddal oldal irányba nagy kört rajzolva a levegőben ismét fogd át a bokád (lásd kiinduló helyzet).

Hasfeszesítő gyakorlat, a haránt és az egyenes hasizmaid fogod érezni tőle!

Ismétlésszám: 6-10 db-ot végezz belőle!

Fotók: Simonfi Ági

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.