Recept

Hogyan főzzünk tökéletes rizst? Itt a válasz az örök kérdésre

Szerintem sokunkkal előfordult már, hogy nem úgy sikerült megfőzni a rizst, ahogy elképzeltük. Kemény lett, összeragadt, minden baja volt. Megelégeltük a csomós állagot, így a következőkben lerántjuk a leplet a tökéletes rizsfőzés titkáról.

A rizsfőzés tudománya, lépésről lépésre

1. Mossuk át a rizst hideg vízzel, ez megakadályozza, hogy főzésnél becsomósodjon és összeragadjon.

2. Tegyük egy edénybe, adjunk hozzá három kardamom magot (finom aromát ad a rizsnek), fűszerezzük sóval, borssal.

3. Adjuk hozzá másfélszer annyi hideg (!) vizet, mint amennyi rizst szeretnénk főzni (pl. 400 g rizshez 600 ml vizet adunk) és mehet a gázra, fedővel együtt. Főzés közben ne emelgessük a fedőt!

4. Várjunk 8-10 percet, majd amikor kész, vegyük le a fedőt, kevergessük (teszteljük) villával és láthatjuk, hogy a rizs felszívta a vizet és duplájára nőtt. Így egy - ahogy Gordon Ramsay mondaná - "pelyhes", könnyű állagú végeredményt kapunk.

Még több konyhai praktikáért kattints a következő oldalra!

Fotók, leadfotó: Youtube.com/GordonRamsay, Pressurecookrecipes.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Össznépi felháborodáshoz vezetett a közkedvelt magyar zenei előadó, Judy pikáns fotója.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Ez bennfentes szerint...
Egészség
Az utóbbi években elsöprő népszerűségre tettek szert az elhízás ellen kifejlesztett gyógykészítmények. A tudósok most ezek egyikét, a különösen felkapott Wegovy-t vették górcső alá.