Recept

Habkönnyű túrógombóc cukormentesen - Olyan finom, mint a nagyié

Gyermekkorom egyik kedvenc édessége volt nagymamám habkönnyű túrógombóca. Mindig a konyhában segédkeztem a gombócok gyúrása alatt és ha lehetett volna mindennap ezt ettem volna a nyári szünetben… Persze közben a receptet én is eltanultam és az idők során picit egészségesebbé tettem, de az íze teljesen ugyanaz maradt. Most már a gyermekeim lettek a nagy rajongói és minden adandó alkalommal mellettem segédkeznek az elkészítésében.

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Habkönnyű cukormentes túrógombóc

Mennyiség: 8 fő
Előkészítés: 15 perc
Pihentetés: 90 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg tehéntúró
  • 6 db tojás
  • 4 ek. eritrit
  • 1 csipet só
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • 45 dkg zsemlemorzsa
  • 14 dkg búzadara
  • 1,5 ek. fahéj
  • 4 ek napraforgó- vagy repceolaj (zsemlemorzsa pirításhoz)
  • díszítésnek: tejföl, eritrit porcukor, és/vagy cukormentes gyümölcs lekvár

Elkészítés:

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Egy tálban a túrót, búzadarát, tojás sárgákat, sóval, eritrittel és szódabikarbónával elkeverjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós masszába, nagyon óvatosan dolgozunk, hogy ne törjük szét a habot.

A tál tartalmát 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd amikor már megdermedt és a búzadara kellően megszívta magát, akkor kivesszük a hűtőből és gombócokat formálunk belőle. Vizes kézzel dolgozunk, hogy a massza ne ragadjon annyira. Időközben egy nagy edényben vizet forralunk és a forrásban lévő vízbe 13-15 percre betesszük a gombócokat.

Eközben elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és rászórjuk a zsemlemorzsát. Addig kavargatjuk, amíg a morzsa, aranybarna lesz. Tűzről levéve hozzákeverjük a fahéjat. A kész gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. Tejföllel és eritrit porcukorral és/vagy gyümölcslekvárral tálaljuk.

Tipp: Ha valaki szereti a mazsolát, akkor 2 marékkal az 1. fázisnál keverje hozzá a többi hozzávalóhoz.

Fotók: Marton Adrienn

Te sem vágysz nehéz ételekre nyáron, de a hagyományos vegyes salátát már unod? Mutatok két nagyon finom és különleges változatot - tarts velem a következő oldalra!

Oldalak

Recept
Sztárok
Maggie McNamara álomszép színésznő volt, ráadásul tehetségét a legtöbb kritikus is elismerte, ő tragikus módon mégis úgy döntött, hogy a halálba menekül…
Sztárok
III. Károly király nagyon komolyan veszi a gyógyulását, ebbe pedig beletartozik az is, hogy többé már nem eszi az egyik kedvenc ételét.
Lifestyle
Fontos felismerések és sorsformáló döntések éve vár a Bikára: 2026-ban végre letisztul, mi az, ami valóban értéket képvisel az életében.
Lifestyle
Karácsonykor rengeteg helyen fog hal kerülni az asztalra, azonban rengetegen rosszul szokták megsütni.
Sztárok
Victoria Beckham évtizedek óta büszke lehet karcsú, sportos alakjára, amit tudatos életmódjának, no meg persze a Jolly Joker diétájának is köszönhet.
Lifestyle
December közepe három csillagjegy számára meghozza a fordulatot: váratlan szerencse, jó hírek és olyan események érkeznek, amelyek megváltoztatják az ünnepek hangulatát.