Mangós chiapuding - Nyári egészségbomba, ami hamar a család kedvence lesz

A chiapuding igazi nagy kedvenc a családunkban. Ősszel sütőtökös változatban készítettem el, ami annyira tetszett mindenkinek, hogy gondoltam, csinálok egy nyári verziót is. Mangó, banán és sárgabarack került bele, amitől igazán friss és üde lett a végeredmény. Tökéletes reggeli vagy desszertötlet egy napsütéses, forró nyári napon. Igazi egészségbomba, próbáljátok ki!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Mangós chiapuding
Mennyiség: 2 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Pihentetés: minimum 2 óra-max. 12 óra
Hozzávalók:
- 1 marék pisztácia
- 2,5 dl mandula tej
- 3 ek. chia mag
- 1 közepes banán
- ½ tk. őrölt fahéj
- ½ vanília rúd kikapart belseje
- méz, ízlés szerint
- 1db érett mangó, kimagozva
- 2 db sárgabarack, kimagozva
Lépésről lépésre:
Keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel. Majd pépesítsük össze a mangót a sárgabarackkal.
Tegyük bele a chiamagot a banános mandulatejbe és hagyjuk állni legalább 2 órát, amíg kocsonyás lesz az állaga. Majd őrölt fahéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével ízesítsük.
Helyezzük a pohár aljára a sárgabarack-mangó pürét, amit ízlés szerint mézzel édesítsünk. Simítsuk el egy kanállal a tetejét (hogy jobban megdermedjen, tegyük mélyhűtőbe), majd tegyük rá a chiamagos pudingot.
Megjegyzés: Tálaláskor durvára vágott pisztáciával szórjuk meg a tetejét.





























