Egészség

12 érv az uborka mellett

Ha eddig nem szeretted az uborkát, jobban teszed, ha megbarátkozol vele, mert nagyon egészséges. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában ma elárulja, miért érdemes minden egyes nap elrágcsálni egyet.

1. Hidratál

Az uborka 95%-a víz, így hidratálja a testet, és biztosítja a napi szükséges vitaminmennyiséget.

2. Enyhíti a napégés okozta kellemetlen tüneteket

Tegyél uborkát a bőrödre, enyhíti a napozástól származó leégést.

3. Méregtelenít

Az a víz, ami az uborkában megtalálható, egy virtuális seprűként szolgál, így eltávolítja a felesleges méreganyagokat a szervezetedből. A vesekő kialakulását is megakadályozhatja.

4. Vitaminokban gazdag

B-, C- és D-vitamin is megtalálható benne, ezért erősíti az immunrendszert és energiát biztosít. Ha egy uborkát összeturmixolsz egy répával és némi spenóttal, igazi energiabombát viszel be a szervezetedbe.

5. Ápolja a bőrt

Olyan bőrbarát ásványi anyagokat tartalmaz, mint a magnézium, a kálium és a szilícium. Ezért az oka annak, hogy a wellnessekben előszeretettel használják.

6. Felfrissíti a szemet

Helyezz uborkaszeleteket a szemedre; a zöldség visszahúzza a szem alatti táskákat és a puffadtságot is szünteti!

Fotó: testeslovesty.com

Oldalak

Egészség
Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...
Lifestyle
Az agy egészségének megőrzése kiemelten fontos általános jólétünk szempontjából, hiszen az agy központi szerepet tölt be testünk egészének irányításában.
Fashion&Beauty
Rengeteg újra és újra előkerülő divattrendnek lehettünk már tanúi, ezúttal egy reneszánszát élő nadrág kerül újra reflektorfénybe.