Hirdetés

Tényleg van olyan, hogy férfi nátha! A nők ellenállóbbak a megfázással szemben

Egy kutatás bebizonyította, a klasszikus megfázás valóban durvább tüneteket produkál a férfiak szervezetében, mint a nőkében. A tudomány már a magyarázatot is megtalálta erre a jelenségre.

Mindig a családfőt kell a legtovább ápolgatni

Ezernyi olyan történetet hallottunk már, amely arról szólt, mennyire idegesítő tud lenni, amikor egy férfi a náthára hivatkozva igazi ötcsillagos ellátást vár el kedvesétől, aki ezt pár napon át szívesen meg is adja neki. Ezután azonban a nők többsége (eddig azt hihette, joggal) azt feltételezi, párja csak színjátékot játszik, mert élvezi a rá irányuló figyelmet és a szinte anyai gondoskodást. Biztos van köztük ilyen is, de a tudomány most bebizonyította, a teremtés koronái esendőbbek a nőknél, ha megfázásról van szó.

A nőket az ösztrogén teszi ellenállóbbá

Azt eddig is tudtuk, hogy a nők fájdalomküszöbe magasabb és a betegségekkel szemben is többnyire ellenállóbak, mint a férfiak, most pedig végre kiderült, mi áll a dolog hátterében. Az amerikai John Hopkins Egyetem professzorai egy kutatásban kimutatták, hogy az ösztrogénnek vírusölő hatása van az influenza A-vírussal szemben, amit a köznyelv megfázásként emleget. Az egyetem kutatói most abban reménykednek, hogy az ösztrogén terápiás használatával előbb-utóbb a megfázást is kezelni lehet majd és csökken azoknak a száma, akik emiatt esnek ki napokra a munkából.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Te is daganatnak hitted, pedig másról van szó – Itt vannak a furcsa mellfájdalom mögött rejlő okok

Fotók: permissiontotalk.org, youtube.com; Leadfotó: catherinevarley.com.au

Szólj hozzá Te is!