Ez történik a szervezetedben, amikor először bújtok ágyba! Az új szerelem szó szerint megőrjít

Amikor először látjátok egymást meztelenül, olyan agyi folyamatok indulnak el, amelyek miatt sokan furcsán viselkednek, szélsőséges esetben úgy tűnhet, mintha beszedtek volna valamit. Ismerős?

A szerelem bolonddá tesz

Mindenki tudja, mennyire izgalmas, amikor az ember először bújik ágyba új szerelmével. Ezt persze sokszor enyhe remegés, izzadás, egyszóval erős idegesség előzi meg, amit a többség igyekszik minél kevésbé kimutatni a másik előtt. Akármilyen zavaró, ez a jelenség teljesen természetes, az agyban felszabaduló megannyi hormon váltja ki.

Az új szerelem csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert

Amikor az ember beleszeret valakibe, drasztikusan csökken a stressz szintje, a természetes morfinok szintje emelkedik a szervezetében, ahogy a kötődésért felelős oxitocinból (ez a hormon csökkenti a félelemérzetet és növeli a bizalmat) is több termelődik. A Neuroendocrinology című tudományos folyóirat szerint a szerelem egyszerűen jó közérzetet, boldogságot okoz. Az új partner társaságában nő a szervezetben a szerotonin, dopamin és adrenalin szintje is, ezért ver hevesebben a szívünk és érezzük idegesnek magunkat.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotók: vamshare.com, newlovewallpapers.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!