Húsgolyók tejszínes mártással és spagettivel - Hamar a kedvenceddé válik

Szereted a húsgolyókat és a spagettit is, de még nem gondoltál rá, hogy a kettőt kombináld? Itt az ideje, hiszen együtt is nagyon finomak! Mutatunk hozzá egy szuper receptet, íme!

Hozzávalók

A húsgombóchoz

  • 200 g darált marhahús
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 1 mogyoróhagyma
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1/2 maroknyi petrezselyem
  • 1/2 tk só
  • ¼ tk fekete bors

A tésztához és a szószhoz

  • 400 g spagetti
  • 30 g tejszín
  • 1 citrom héja
  • ½ pohár fehérbor
  • 100 ml tejszín
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 ek apróra vágott petrezselyem
  • 1 ek reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Keverjük el a zsemlemorzsát az aprított petrezselyemmel és a mogyoróhagymával. Ezt követően adjuk hozzá a húsgolyó többi hozzávalóját is, majd az így kapott masszából gyúrjunk diónyi nagyságú golyókat. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, szórjuk bele a reszelt citromhéjat, majd a bort. Ezt követően tegyük bele a húsgolyókat és süssük ki ezeket. Ha a golyók barna árnyalatúvá váltak, a bor pedig elpárolgott, adjuk hozzá a tejszínt és a cayenne borsot. Keverjük el az egészet és hagyjuk besűrűsödni. Ezután főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le és adjuk a húsgolyókhoz. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét aprított petrezselyemmel, reszelt ciromhéjjal és parmezánnal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: shopify.com

Oldalak

Lifestyle
A penész sok háztartásban problémát jelent, kevesen tudják csak viszont, hogy már néhány rendkívül hasznos növénnyel is kiirthatjuk otthonunkból.
Sztárok
Sarolta hercegnő és György herceg reggeli rutinja tulajdonképpen szinte semmiben sem különbözik más, velük egykorú iskolás szokásával, Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek azonban olykor közbe...
Lifestyle
A legfrissebb kutatások új reményt hoznak az alvászavarokkal küzdők számára, egy eddig ismeretlen természetes megoldás formájában, melyhez mindössze egyetlen gyümölcsre lesz szükséged.