Recept

Gyárts olyan Raffaello golyókat, akár az igazi! - Kipróbált recept

Selymes, pelyhes, elegáns golyócskák, amik hófehérben úsznak és otthon is elkészíthetőek. A fotót elnézve hihetetlennek tűnik, mi viszont a szerkesztőink kipróbált receptjét mutatjuk meg nektek, hogy tökéletes nasit készíthessetek magatoknak.

A recept sikerének a titka az arányok pontos betartása, így tanulmányozd át a receptet az elkészítés előtt, nehogy gramm helyett dekagrammot olvass! A vizet felrakjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. Ezután húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a tejporral elkevert kókuszreszeléket és az olvasztott vajat. Véletlenül se margarint adjunk hozzá, mert nem olyan állagot kapunk, amire szükségünk lenne. Ha eldolgoztuk az alapanyagokat, rakjuk 1 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon és formázható legyen. Ha nem kaptunk hántolt mandulát, ne ijedjünk meg, pár percre dobjuk forrásban lévő vízbe, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg, ezután késsel nagyon könnyen lejön a vékony, barna hártya a külsejéről. A pihentetés után kis kanállal szedjünk ki egy keveset a masszánkból, majd a közepébe nyomva egy mandulát formázzunk

Video Itt a nagy 2026-os szerelmi horoszkóp: érzelmi áttörések éve jön

Hozzávalók (50 golyó)

  • 160 g sovány tejpor
  • 60 ml víz
  • 80 g olvasztott vaj
  • 80 g porcukor
  • 90 g kókuszreszelék
  • 50 szem mandula (hántolt, pirított)
  • 10 g kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés

A recept sikerének a titka az arányok pontos betartása, így tanulmányozd át a receptet az elkészítés előtt, nehogy gramm helyett dekagrammot olvass! A vizet felrakjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük. Ezután húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a tejporral elkevert kókuszreszeléket és az olvasztott vajat. Véletlenül se margarint adjunk hozzá, mert nem olyan állagot kapunk, amire szükségünk lenne. Ha eldolgoztuk az alapanyagokat, rakjuk 1 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljon és formázható legyen. Ha nem kaptunk hántolt mandulát, ne ijedjünk meg, pár percre dobjuk forrásban lévő vízbe, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg, ezután késsel nagyon könnyen lejön a vékony, barna hártya a külsejéről. A pihentetés után kis kanállal szedjünk ki egy keveset a masszánkból, majd a közepébe nyomva egy mandulát formázzunk belőle golyót. Ha elkészültünk, hempergessük meg kókuszreszelékben. Elkészült az elegáns vendégváró édesség, vagy csak kényeztessük magunkat otthon egy hűvös estén.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: onegreenplanet.org

Oldalak

Recept
Sztárok
Köztudomású, hogy a brit királyi család foggal-körömmel ragaszkodik a nagy múltú tradíciókhoz, az ódon hagyományokhoz, ugyanakkor vannak esetek, amikor a bevált normától való eltérés is megengedett.
Lifestyle
Az ünnepek közeledtével sokan érzik úgy, hogy jól jönne egy könnyed „újraindítás” a szervezetnek. Van egy egyszerű párosítás, amit régen ösztönösen használtak, ma mégis kevesen élnek vele – pedig...
Lifestyle
Vannak emberek, akikkel nehéz kapcsolódni, mégis sokáig nem tudjuk megfogalmazni, miért. Nem feltétlenül rosszindulatúak, mégis rendre félreértések és feszültségek alakulnak ki körülöttük.
Christmas
A friss, puha bejgli tárolása sokaknak okoz fejtörést, de szerencsére néhány egyszerű trükkel hetekig élvezhető a házi finomság tökéletes ízét és állagát.
Sztárok
A Kincsvadászok a TV2 egyik legnépszerűbb műsora, azonban a csatorna hamarosan megszakítja a negyedik évadot.
Sztárok
Julia Roberts nem retten vissza attól, hogy a nyilvánosság előtt is felvállalja a nyers valóságot, így az is teljesen magától értetődő számára, hogy közzétesz egy smink és filter nélküli fotót a...